Tuesday, May 16

Redha

Redha - Menerima takdir, menerima segala kenyataan yang terjadi pada diri sendiri, pada sekeliling, pada keluarga, dan pada hati.

Semalam, dengan segala hormatnya aku melepaskan kau. Kalau dah pilihan family kau, apa aku boleh buat? Siapa aku di mata family kau? Aku bukan siapa siapa kalau nak dibandingkan dengan dia di mata family kau. Kalau itu yang kau mahukan, aku rela.

Dan maafkan aku sebab sengaja buat kau benci aku. Ya, memang aku sengaja. Supaya kau boleh lupakan aku, dan aku boleh move on. Maafkan aku jugak sebab lepas ni aku dah tak boleh nak take care pasal kau, sebab aku harus take care hati aku sendiri dulu.

Hati sedih, tapi hati harus kuat untuk menghadapi semua dugaan ini. Satu je aku nak pesan pada kau, tetapkan pendirian tu. Jangan goyah hati tu.

Aku tahu aku bukan orang yang baik, bukan yang sempurna. Tapi aku ada hati dan perasaan, itu sudah cukup buat aku jadi sempurna. Aku perlu jaga hati aku dulu, sebelum aku jaga hati kau.

"There be no sunlight, if I lose you baby"
"There be no clear sky, if I lose you baby"
"Just like the clouds, my eyes will do the same"
"If you walk away, everyday it will rain"
"I'll never be your mother favorite."

Petikan dari lagu It will rain - Bruno Mars.

Memang hati tengah menangis. Menangis sebab tiada lagi kau di sisi.
Memang hati tengah kecewa. Kecewa dengan apa yang berlaku di antara kita.
Memang hati tengah marah. Marah dengan sikap kau yang tak tetap pendirian.
Memang hati tetap sayang. Kerana sayang, aku lepaskan kau pergi.

Hati juga perlu redha. Aku tahu ini semua ujian, buat aku, buat kau, dan buat orang sekeliling. Allah uji kita kerana kita mampu hadapinya.

Adios.

1 comment:

IQ = Izyan Balqis said...

tabah bro. aku harap ko kuat. its nothing to cry on the woman who not appreciate the existence of you in her life.