Thursday, June 21

Orang Kata

Orang kata 1st week praktikal memang bosan. Lagi-Lagi kalau praktikal dengan JKR kan.

Ok kita tengok next week.Supervise gua cakap projek banyak.

Ntah mana satu projek dia nak bagi gua nanti.

Site Jambatan Terbang mungkin.

Adios.

Monday, June 18

Hari first praktikal

gua lepak jela jadi bos.

tapi nak bagi nampak macam budak nerd,gua pilih satu dokumen tender gua belek-belek sampai mengantuk.

ni tengah petang ni gua bawak laptop update blog.

kehkhekeh.

jangan jeles.

adios.

Saturday, June 16

18 Jun nanti

Lepas 2 hari bercuti, hari Isnin start kerja. Kerja sebagai pelajar praktikal kat JKR. Hari first pakai ape ek?

Raggae?

Formal?

Atau casual?

ehmm.

Wednesday, June 13

Perkara Paling WTF

Biasa la kalau kita bekerja sebagai pelajar universitas ni. Exam dah selesai, tapi ada lagi presentation.

Dan itu adalah perkara paling WTF semester ini.

Gua nak balik awal pun tak senang.

Adios.


Kalau rajin klik sini, eh klik sini, eh eh eh klik sini. Membaca sambil menderma. Ngek.

keAWESOMan

kehkehkeh gua sebenarnya, nak promote sikit la. Nak berlagak pun ada jugak rasa di hati ni, tapi berlagak tu tak baik kan. ish ish ish.

Gua nak cerita kat lu orang semua, apa yang awesome tu. Nak tahu tak? Gua rasa bangga bila gua orang pertama mungkin di antara rakan-rakan gua yang telah pakai benda alah ni.

JangJangJang.

klik gambargajah untuk tumbesaran
 Ini adalah kalendar dalam Windows 8. Bila kita bukak kalendar, dia suruh kita log in guna email and then kita boleh syncronize dengan facebook,seterusnya dekat kalendar tersebut akan memaparkan tarikh tarikh penting termasuk tarikh hari jadi membe anda. awesome kan?
klik gambargajah untuk tumbesaran
 Ini pulak Start menu,dah tak macam dulu dah, dah moden dan hebat. Microsoft juga telah membina store sendiri, untuk bersaing dengan store apple, dan store android mungkin sekali. Ada macam-macam apps awesome. Tengok sendiri.
klik gambargajah untuk tumbesaran
 Ini pulak email, aku syncronize tiga email kat sini, so ada hotmail, dan 2 gmail. Tamak tak gua?
klik gambargajah untuk tumbesaran
Ini, apps people,bermaksud, laman sosial. Gua syncronize twitter dan facebook kat sini, so dua dua akan keluar terpampang sekiranya kelajuan internet anda melampaui batas. Jika perlahan, dia takkan auto update. Awesome awesome dan awesome.


Kalau lu orang rasa tak awesome, takpa.
Bagi gua, itu awesome.

Dan satu hari nanti orang dah takkan guna Windows 7. So cepat-cepat la berlatih guna Windows 8.Kalau tidak, lu orang akan terpinga-pinga bagaimana ini dan itu terjadi.

ADioS.

Tuesday, June 12

culture shock

April May Jun, dah 3 bulan gua tak tulis,gempak gempak,satu achievement baru yang patut gua tulis dalam diari gua atas meja merah. Apa nak buat, tiba-tiba gua rasa macam nak tulis sesuatu kat sini, mungkin sebab gua nak kasitau yang gua tengah exam. Gua tau la, lu orang bukan kisah pun kan. kan kan kan. Eh ada orang baca lagi ke blog gua? HAHAHA.

Tapi takpa, gua tahu lu orang sendiri pikir hal sendiri masing-masing taik hidung masing.ish ish ish.
TAKpa la gua baca blog gua SENDIRIK SENDIRIK

Tu jela gua nak tulis. Kalau ada masa, nanti masa praktikal gua tulis lagi. kehkehkeh.

Gua nak jadi site engineer masa praktikal nanti.

doakan gua.

adios.