Sunday, December 30

Edisi Bercakap Dengan Ombak

Sudah lama rasanya tidak menaip dan memikirkan idea untuk dicurahkan atas blog ni. Yela gua masih lagi bergelar pelajar, sentiasa sibuk? dengan rutin harian seorang pelajar. Padahal gua sibuk satu minggu terakhir je. Minggu2 lain gua relax.

Biasala, rutin student pemalas memang macam tu. Last-last minit baru busy. Tengah lah tahun depan macam mana. Eh lusa dah tahun depan. Masa berlalu pantas.

Kalau cerita tahun baru mesti ada kena mengena dengan azam kan?

Azam?

Takdak. Gua cuma ada target, dan target tu bukan perihal kepentingan seorang pelajar,tapi perihal kemahuan hati dan nafsu ingin membeli bermacam-macam barang. Padahal poket kosong.

Gua rasa gua dah kena start buat finance.Supaya hidup gua masa depan cerah sikit kalau jobless. Ni pun nak makan terkial-kial keluar duit syiling, itu takpe lagi, ni dompet kosong. Makan jela roti sandwich picnic kelmarin.

Sebagai student 4th year, gua banyak research kena buat. Seronok? Seronok jadah. Penat pikir. Ni pulak nak sambung master. DF.

Semester baru ni gua dah join kelas lain. Dah tinggalkan kelas lama. Bye Bye. Walaupun dah tinggalkan kelas lama tapi membe tetap membe. Cuma perlukan environment baru. Kenal lebih ramai manusia batch gua ni. Tak kenal lagi semua. Yela aku bukannya femes.

Kelmarin gua pegi picnic kat Tanjung Balau. Walaupun air dia berbuih brown camtu tetap telan, masin pun masin lah, janji tak kena darah tinggi. Kali ni berpicnic gua ikut kelas baru gua. Walaupun malumalu gua tetap control.control control. Tetap malu jugak.

Ni gua nak kongsi sikit gamba time picnic aritu.

baru sampai,carila gua sebagai wan zack.


penat layan ombak.

dah nak balik,mata gua macam penagih,

itu saja gambar.yang lain censored sebab ada yang pakai bikini.

Padahal hari sebelum kami ke sini, 5 orang mati lemas.

Kalau takut dilambung ombak, janganlah berumah di tepilah pantai adoi.

adios.