Saturday, March 19

Blog Macam McD?????

kalau lu orang bijak bestari,macam ALONG,ALONG!
blog ni ibarat ape?
kalau bagi gua la kan,blog nih ibarat.....
ibarat...MecD,KFC,AYUB,AGUS,Burger Kuda,Domino..
semua tuh adelah list restoran ataupun kedai makan,
so pandangan gua,blog ibarat kedai makan..kalau tak update dengan makanan baru,gerenti jemu..
same macam blog,kalau la tak terupdate,lu orang gerenti tak mau singgah kan?

kalau la MecD tak buat Prosperity,gerenti gua tak singgah.
kalau la KFC tak buat makanan baru,gua pun tak pegi..

kalau blog pulak,kalau takde benda yang fresh dan baru,luorang pergi terjah tak?
maybe ade yang terjah tapi makan benda yang lame,yang basi-basi je..
heheh..

kalau kite lapar,kite singgah kedai isi perut kan?
kalau laparkan informasi,kite singgah blog pulak,isi otak dengan cerita baru..

tu bagi gua la,gua tak taw firasat lu orang camne pulak kan?
laen orang laen hati,laen orang laen isi.

orang jugak akan terjah blog hari2 macam kedai makan,hari2 penuh orang.
sebab hari2 orang lapar..cari makanan..
blogger pulak lapar info2..so hari2 kena terjah,kalau tak terjah,maybe blog anda duduk bawah tempurung.

tak macam stesen minyak,kalau gua punya kereta,gua tak isi hari2..
gua pun tak banyak wang nak isi hari2..
isi bila memerlukan..
sebab tuh kadang2 stesen minyak lenggang.
pandangan gua jela,saje nak kasi stesen minyak ni gado ngan kedai makan,.
last but not least,blog gua tak macam blog Hanis Zalikha dan Dayana Nasir.blog diorang penuh orang macam McD.
hahaha..

p/s:woi APU ko tak abes2 nak lagakan orang ek??kedai pun ko nak lagakan?ape cer???

3 comments:

Dayana Nasir said...

weyh,,perlu lah letak nama aku sebelah hanis zalikha weyh??? terasa. terasa. haha. terasa rendah diri aku ni ha -___-"

Saiful Bahari said...

eleyh!!cakap la kao suka.keh3

LIJA BLOGZZZ said...

dlm ati suka la tuu...hehe..