Monday, March 14

wawasan 2020:Malaysia Tuan rumah world cup.

seperti yang kawan2 gua sedia maklum,maybe ade yang tidak tahu,ada juga yang sudah tahu,dan ada juga yang tak ndak amek tahu,mane 1 kategori anda?jangan hampakan gua ok?keh3..

alah,pasal posisi gua time maen bola la,dulu time gua kecik-kecik gua ingat lagi doalog gua,tiba2 terdetik hati gua tertanya bapak gua,
dialognya macam nih.

aku:bapak ohhh bapak,dulu bapak maen bola posisi mane?
bapak:bapak main posisi centre back dan kadang2 wing.
aku:ooo..centre back tuh camne?
bapak:defend la.(sambil lukis posisi beliau)
aku:ok da faham.tapi wing plak kat mane?
bapak:(dia lukis lagi)..
aku:ok da taw.(bajet cepat pickup la konon)

hah,gua bukan nak sampaikan benda tuh,tapi yang gua nak highlight adalah gua hanya mampu bermain sebagai back sahaja,wing??lambat lagila,tunggu lagi 5tahun,lepas gua kurus,laju,pantas,power,lincah,ape lagi?
gua maen bola posisi back,kadang2 maen right back dan left back pun macam maen centre back.hebatlah lu!

p/s:semalam,gua maen bola dengan sepupu sepapat pakcik2 gua semua turun maen bola..gila syok!!

2 comments:

IQ = Iez Qis said...

aku kategori tak ndak ambik tau..hahaha....xtau la posisi dalam bola nih..dalam softball aku tau posisinya..haha! tak pun bola tampar...

Saiful Bahari said...

IQ:haha,ak da taw,sebab pompuan ade yang tak taw dan ake jugak yang taw.haha