Tuesday, October 13

Salam Maal Hijrah 1437

Hah, korang tak tahu ke esok kita sambut New Year beb, New Year. Janganlah kita lupa pada tahun baru umat Islam ni. Hipokrit la kejap. Tunjuk sikit kat generasi akan datang, yang kecik kecik tu, yang baru nak abis sekolah tu. Hipokrit kejap. Lama-lama mana tahu kita pulak yang dapat hidayah. Ye dok?

Jangan dok asyik sambut new year kalendar Masihi je wei. Jangan dok pikir nak main bunga api la, konsert ambang tahun baru la, buat baby tahun baru la. Buat baby bagi yang halal takpe lah. Ini yang haram. Jauhkanlah dari aku.

Jadi, marilah kita bersama sama maaf memaafi sesama kita. Mungkin hati masih pedas perit tapi memaafkan itu lebih baik. huhu





 Salam Maal Hijrah 1437.


No comments: