Monday, February 28

Bengapnye Blogger


wey,dah-dah la tuh.jangan gado-gado,tak manchester united langsung la kalau cenggini,
blogger kenala sepakat,tak ke bodohs kalau sama-sama melayu gaduh sana,gaduh sini,
maki sana maki sini?dunia dunia,dah2,gua xnak buat dosa kering jugak,xpasal2 gua jugak yang kena..padahal entry gua kali ni nak nasihat,beri pengajaran,jadikan cerita lama sebagai pengajaran,tapi tak serik-serik jugak,gua pun x taw mane salah dan silapnya.
nak salahkan mak bapak dia?kang makan pinggan plak gua cakap pasal mak bapak ni,ade orang sensitip kalau cakap pasal mak bapak,kang kuar plak ayat,
"pantang aku bile orang maen mak bapak ni!"
dengan nada garang ala-ala meow.
dah3.pot pet pot pet gua cam pompuan...auwww~

nak taw betapa bengapnya blogger jika:

  • jaga tepi kain orang 
blogger yang macam ni memang patut dibuang negeri,lu nak taw apesal gua cakap macam tu?sebab keje dia skodeng kain pompuan je,hari2 nak skodeng pakai kaler ape arini ek?
da xde keje laen.asyik2 kondem orang tuh,orang nih
"kaler hitam xmatched la ngan U auww~!"

  • maki orang depan-depan (kurang siuman ke kurang ajar?)
lu agak2 ni orang kurang siuman ke kurang ajar?pendapat gua la kan,mereka2 nih adalah golongan berpelajaran tinggi-tinggi,blaja US UK,tapi xpandai2,memang pandai bab2 pelajaran tapi kurang pelAJARan pasal hidup dan hormat-menghormati.kalau nak kutuk,biar bertapis,ke mak COW xbelikan penapis kat mulut COW tuh?memang dasar...emang dasar....

  • aibkan orang (kasi bogel sama dia, H A H A)
yang ni plak,bile da kutuk orang,tayang kat UMUM,tayang kat blog,kalau boleh nak tayang kat wayang cam cite 2 Alam tuh,lagi,seboleh-bolehnya,nak tayang kat Obama.hebat sungguh anda,tak kisah la lu pandai ke tak,lu memang bodos,lolos!

  • tidak nasihat-menasihati sesama blogger Islam (penting sekali)
    haha,sekali-sekala,nasihat tuh penting,jangan dok nak kutuk orang je,kalau boleh bagila nasihat,"buang yang kotor ambik yang bersih" ,jangan plak lu pegi makan sampah buatan sendiri.sendiri buat sendiri makan,last-last sendiri tertelan,memang muka lu padanlah.

    liku-liku dunia blog ni memang adventure-lah,gua xlah sepandai lu orang,yang gua boleh tolong,gua tolong,tapi setakat nasihat sajalah,nak tolong duit ke,gua memang sengkek.hehe.
    dunia blogging alaf ini memang tengah PANAS..
    penuh dengan antonansi dan juga metafora,serta hiperbola yang melampau-lampau sampai boleh menitiskan air mata.
    beringatlah sahabat sekalian,gua beromong-omong kosong di luar,tetapi dalam ada isinya,dengan itu,pandai-pandailah lu orang amek iktibar,jangan maen tebar kutukan lagi dah la ok.
    gua nak mintak maaf kalau ade yang terasa,gua hanya menulis mengikut rasa.

    20 comments:

    sembil9n said...

    :D sejutu!

    Saiful Bahari said...

    =D

    Tuan-Belog said...

    nice one bro...
    skang dh jadi trend...
    ko hentam aku then aku hentam ko blk...x keprofessionalan langsum..

    Saiful Bahari said...

    tuan-belog:seyesly aku bengang ngan blogger bacul camni,sebelum hentam orang,pikir dulu,hebatkah diri sendiri niH?

    dakkos said...

    macam tu lah bila dh ramai2, masing2 nk tunjuk kehebatan, mana yg ego2 sangat tu delete tetrus x mau dok layan buang masa saja ...

    Saiful Bahari said...

    dakkos:haha,itu dia,delete trus,buang dia dari dunia blogger nih,xperlukan orang yang macam tuh kan?

    Tim Cik KupuKupu Ungu said...

    orang macam ni dia kekurangan kasih sayang..nak kan perhatian blogger2 macam kite ni..haiyaaaaaa.


    ape punye olang ini macammmm !

    Saiful Bahari said...

    yes!btul2!orang yang macam nih memang perlukan kasih dan sayang yang lebih,xpe2 nanti biar sy jaga dia ok!kasi ajar ckit sama dia.

    Eyka said...

    ulasan yg besh!! nice one..suke aww!!:)

    Saiful Bahari said...

    eyka:hahaha,gua maen hentam saja,tiba2 kluar idea melampau lampau!

    iManAzRaf said...

    hehehe... mcm2 hal skrg ni...
    ragam manusia yg pelik2...

    Saiful Bahari said...

    ragam manusia dan dunia blog ini memang macam ni kot.hush!

    Ifti Larina said...

    haha lepas peristiwa panas semalam baru ak tau dunia blogging nie banyak pancaroba. so lepas nie, fikir banyak kali nk jadi femes ke tak. HAHA

    Saiful Bahari said...

    yeeha!memang penuh pancaroba cik iftilarina,haha,tak semena-mena orang diaibkan.so,kenalah kuatkan semangat,jadikan sebagai pengajaran

    iniialahaku said...

    ktuk mngutuk budaya besa org Malaysia

    Saiful Bahari said...

    budaya orang malaysia,kutuk mengutuk sesama sendiri,sesama melayu,ape kes?minda dijajah ke?haha

    IQ = Iez Qis said...

    stuju boh!!!

    Saiful Bahari said...

    IQ:ko perlu stuju smua ckp ak,he5

    y u y u Z u l a i k h a said...

    huhuhuhu... saye rasa macam ada kesan kat saye.. cewahhh.. tenkiuuuuu ^^

    Saiful Bahari said...

    beliau bersifat offensive...cait!