Monday, February 21

Kejayaan Seorang Bisnesman.

"dulu saya bawak moto kapcai je,sekarang saya sudah berjaya sebagai seorang bisnesman,da boleh beli kereta kancil 10 bijik."
"dulu saya sengkek,semenjak saya join mende nih,saya da boleh makan besar,tiap hari makan besar."
"dulu saya seorang yang kurus kelengking,selepas saya join benda nih,hidup mewah,makan kuat,sampai perut pun jadi bulat,pipi jadi tembam."

itu dia ayat2 manis seorang bisnesman,selalunya manis,masam nya time dah bankrup,masam macam cuka dibelah dua.
ini dialog gua pulak,
"dulu saya naek moto je keje nih,semenjak company saya sudah maju,boss saya telah membeli satu kereta untuk kegunaan company saya,boleh diisi barang2 keperluan mahasiswa untuk dieksport ke setiap kolej."

itu dia dialog gua,gua pun da berjaya,berjaya?
yela,gua pun bisnesman,bisnes ape?jual jelly la,gua tolong membe2 gua,sekarang da merangkakp bos gua,dia pun nak tolong membe2 dia gak.
bagus boss nih.
lagi sorang gua digandingkan dengan empunya myvi SE seperti diatas,
menggunakan myvi nya untuk kegunaan company,
kira besar jugak la dia punya pengorbanan.
saya sudah berjaya,anda pula bagaimana?
ni bukan MLM ni bukan Dadih,juga bukan Dindang,
Tora datang lagi~~!
so,jika nak bukak bisnes,pastikan yang halal-halal ok,jangan la pula anda menjual Dindang yang dicuri di kedai Pak Jabit ok~

2 comments:

SaYraH WonDerLanD said...

hahaha pak Jabit jual dindang ek

Saiful Bahari said...

yes!warung pak jabit ade tora lagi,jojo pun ade.keh3