Tuesday, February 15

Kisah Zaman Jepun

gambar credit to google*


gua ingat lagi,mase gua kecik2 dlu,zaman tuh zaman jepun,gua lahir agak2 akhir-akhir zaman jepun,zaman 1989,so,time tuh gua yang masih berhingus,tangan penuh dengan daki,
selalu berlegar-legar di dalam rumah seperti hilang arah.kadang-kadang gua main game,
zaman tuh mane ade PS3.tuh zaman main tetris je,tapi memang gua dapat hilangkan bosan,setidak-tidaknya gua xdengar bebelan dari mak gua.kalau abes je sekolah,trus gua pegi umah budak sebelah ajak main Mario Bros.

lepas da besar ckit,gua mulakan perniagaan bermain masak-masak,
gua bermain bersama rakan sebaya gua time kecik-kecik dulu,smua pompuan,
kira gua jadi bapak,ade 4 bini la time tuh,haha.
rakan sebaya lelaki gua plak xbley diharap,asyik ajak gua curi tabung masjid.

so lebih afdal kalau gua maen masak-masak kan?
dapat 4 bini,tapi walaupun gua berkawan dengan pempuan,gua xlembut ok.
gua hanya pandai bersopan santun.*keh3

time ni,handphone pun gua xkenal,yang gua taw handphone yang bunyik2 lagu macam ni,
*twinkle twinkle little star dan juga beberapa bunyi salakan anjing.
mak gua penah belikan kat gua benda nih,tapi gua pegi jual kat membe guamdia ingatkan yang betul,tapi fake lah.
tapi sekarang,budak umur tahun pun dah geti guna fon paling canggih kan?
dulu gua pun dapat pegang fon butterfly time gua form4.harga rm600++
mahal wow,sekarang,murah je,limited edition lagi tuh.

kalau zaman kanak2 gua dlu,gua maen congkak,gua maen tuju selipar,gua maen tepuk,
macam2 la,kadang2 rindu gak kat permainan time kecik tuh.
tapi budak2 zaman sekarang da pandai,sikit2 g cc,on9 fesbuk,xpun maen dota,
budak sekarang mulut dah celupar,xsenang hati dengan orang laen,bajet bagusla,pastu susahkan hidup orang laen.hmmm....


kan bagus kalau kembali ke zaman dulu?problem xkesah,no hurt feeling,maen ejek-ejek.
syok kan??

5 comments:

Dawa said...

1st time tgk gmbr jepun potong kepara.

Saiful Bahari said...

gamba kejam tapi entry xkejam!

myr amyra said...

sadis la gmb itoo....

myr amyra said...

sadis la gmb itoo....

Anonymous said...

ok jer macam tu saya pun pernah lalui