Thursday, March 3

Kenapa Kamu Difollow??

seperti biasa,gua punya entry mestila ade kena mengena dengan tajuk kan?gua xmaen la bagi tajuk yang bajet hot,tapi cerita pasal benda laen*kadang-kadang buat jugak..kah3
alah soryla,gua pun penah buat camtuh,nak meraih traffic kot?dah salah da niat tuh..
gua pun bukan pandai sangat pun nak maen traffic-traffic nih,budak barula katekan.

selalunya,bile kite buat blog,kalau ade yang 'ter'baca blog kite la kan,pastu tibe-tibe dia follow..follow sebab ape?
banyak sebab orang follow kite,best ape orang follow kite,dia taw ape yang latest.ye tak?
tapi kadang-kadang,yelah,perangai blogger,nak meraih traffic,nak jadi femes,sebab tuh la yang akan menonjolkan diri mereka di dunia blog yang banyak tipu helah nya.
siap bagi tagline lagi
"saya da follow awak,silalah follow saya balik"
erkk!
macam xikhlas je follow,follow kite sebab nak kite follow dia balik,kadang-kadang gua pun buat macam tuh jugak..
mahap!!
tapi janji,gua xbuat lagi ye~~

antara sebab orang follow kite:

  • sebab blog kite best.
tang ni memang la orang follow kalau blog tuh best gile kan?sape taknak follow?cam hilangpunca,fdausahmad,sokernet.entry diorang best2,lawak2,yang sokernet tuh pasal bola,tapi sudah diadaptasi supaya menjadi cerita yang kadang-kadang lawak,kadang-kadang serius!
  • sebab nak difollow balik.
 hah,ni cerita pasal nak meraih traffic ke ape?kalau nak traffic sangat,pegi la kat jalan raya tuh,p cabut tiang lampu isyarat tuh,letak dalam bilik,buat lampu disco.ok x cadangan gua nih?kah3.yela kadang-kadang ade jugak blogger yang follow kite sebab ingin difollow balik.ala,xpela,maybe mereka masih baru dan perlukan perhatian lebih,ye x?nak xnak,follow jelah balik,kesian..hah,tapi jangan cakap gua xikhlas follow luorang pulak okey!gua follow sebab gua suka ok.
  • sebab nak jadi femes cepat.
haha,yang nih da bese berlaku,nak femes,nak jadi artis,t masuk paper,skop production nampak,ade bakat jadi artis,jadi artis trus,senang je kan jalan nih?takyah pegi amik kursus berlakon ke ape kejadahnya gua pun tak pasti.kalau macam nih,gua pun nak,kah3,nak bawah syarikat Suhan Movies,bole jumpa Rosyam Nor kan?heheh..
  • sebab owner blog cun/hensem.
ala,yang nih xyah cakap,gua pun buat jugak,tengok owner cun putih melepak,hidung mancung pipi tersorong-sorong bak kereta sorong,trus follow.bagi blogger wanita pulak,ada sesetengah mereka akan memilih owner yang hensem-hensem,macam..macam sape ek?haha,ntah la..Antara mereka yang boleh dikatakan blogger wanita 'ter'hot macam Hanis Zalikha,Fatin Liyana,and Irine Nadia.blogger mane yang tak kenal mereka bertiga nih?

so,begitulah ceritanya,so jangan lah nak memaksa seseorang itu untuk follow blog lu ok,take it easy,take time,biar pikir masak-masak dulu,kalau suka follow,kalau tak suka jangan benci pulakkkk yee...
renung-renungkan dan selamat beramal.peace.

i will follow you~~~

p/s:weh,ko nasihat orang,ko pun same,ape cer??

7 comments:

muniraksasa (; said...

aku comment sini bukan sebab ko tag aku kat post ko semalam


weyy, aku selalu di follow sebab ayat ni jugak ; "saya da follow awak,silalah follow saya balik"

kesian aku. tapi serius, lantak aku xlayan manusia cenggitu.

Alexandriana Alia said...

sehayat 2 tahun berblog. tak pernah guna ayat. "follow u follow me".

dan sebenarnya kalau org bagi ayat ni kat aku, lagi makin aku taknak follow blog dia. ekekekeke!

Saiful Bahari said...

munira:haha,relax la,besela tuh,tapi kadang2 ak follow la gak,nak bagi sokongan kat blogger baru,kan?ak pun penah buat camtu gak masa mula2 cebur bidang nih.

Saiful Bahari said...

alexandriana alia:hehe,follow me..macm bedak pulak,kalau nak suh follow jangn paksa orang kan?haha

TOJIES said...

aku orang baru tapi x pernah wat macam ni,ade lagi baru dari aku tapi sekarang follower dah beratus...jeles r gak..hehe

Saiful Bahari said...

TOJIES:relax la bro,kite main la pelan2 kayuh.jangan menaruh harapan sangat,benda ni take time jugak,yang laju dapat followers tuh,maybe diorang kuat promote,and aktif gila babeng punya kot.haha

Saiful Bahari said...
This comment has been removed by the author.