Wednesday, March 16

Lelaki Tak Hensem vs Perempuan Hodoh

setelah sekian lame gua mengobserve,baru gua taw bahawasanya di dunia nih ramai laki ensem dan perempuan cantik.
gua pun baru taw bahawasanya,gua nih mata keranjang..ahha,opss!cik noris jangan marah,gua observe untuk melihat karenah muda mudi di dunia nih.nak tengok macam ner diorang.hebat tak diorang berbanding dengan gua.kah3.
gua pun baru taw,yang kat dunia ni tak wujud pun istilah perempuan hodoh dan lelaki tak hensem.
semua sama cantik sama padan sama hensem sama rambut sama janggut sama bentuk..
tidak ade yang berlainan,kecuali cacat.kan?
hanya yang ada adalah istilah lelaki selekeh dan perempuan 'low profile'.
lelaki selekeh ni contohnya,dia pakai selekeh,rambut tak sikat,kirenye kalau dia pakai kemas2 gerenti ensem,kalah Brad Pitt kot.haha
perempuan pulak,contohnya,memakai ala kadar,dan bersifat low profile,low profil tuh bagus,tapi janganla sampai kata diri sendiri HODOH..kan?
cuba di makeup,di cat2 ckit,pakai tudung elok2,biar nampak cantik,dah cantik barula boleh melangkah dengan yakin.betul tak?

bagi lelaki dan para wanita yang cantik pulak,janganlah anda mempergunakan kecantikan anda untuk mempermainkan seseorang.
contohnya,seorang lelaki berwajah jambu dan kacak sedang mengorat seorang awek yang low profil untuk dijadikan bahan 'permainan'.
seyes gua cakap,ade orang jenis cam tuh kat dunia nih.lu orang mesti taw gak kan?

juga si perempuan,memperagakan wajahnya untuk mengorat datuk2 dan anak itik.
untuk mencukur bulu ketiak mereka semua.waka!
haha,,jadi pisau cukur lah bang~~

ade juga si perempuan yang merasakan dirinya hodoh,lalu terus memperagakan pakaian yang menjolok mata,supaya orang semua terpikat,sape tak terpikat?tayang body..pak lebai pun tercabut lebai dia.kan?

tetapi bagi gua,seseorang lelaki dan perempuan yang hodoh itu adalah bukan dari segi paras rupa,tetapi hodoh dari segi hati dan tingkah lakunya..
oleh itu,anda juga yang membaca entry ini adalah seorang yang hensem/cantik..
kan?
ok makcik nih tak bersalah,masa muda dulu dia cantik,
gua cakap benda yang benor nih.setelah gua observe hampir 2 tahun.
so,kalau nak kelihatan cantik,sila-silalah jaga tingkah laku anda semua supaya tidak menampakkan kelemahan dan keburukan diri sendiri,keluarga dan juga negara..hahahaha,,melampau.


p/s:eleh APU ko pun ape kurang hodoh nye~~~

12 comments:

shahniz said...

erh, hensem rupanya aq nie.. ader tak mana2 cewek nak kenal gan saya..kah3..

Saiful Bahari said...

haha,memang ko ensem la,ensem macam aku,hahaha

Maizan said...

xpe2.. biar aku ta cantik y penting aku chumeyll !! =P

IQ = Iez Qis said...

xpe...aku da tau lame daa...aku tau aku cantek..=P hahhaha~~ i agree with you epul!!

nbody ugly...ingat tuh!

Saiful Bahari said...

maizan:hahaha,tak cantek?kan da ckp xde pun istilah tuh.smua orang cantik.hihi

Saiful Bahari said...

IQ:ha3..ak pun taw,smua orang cantik,macam aku,walaupun aku tak ensem,tetap ade peminat,setiap orang mempunyai peminat tak kisah la dia ensem ke tak,thats mean,smua orang cantik kan?haha

Dayana Nasir said...

time kasih sebab puji aku cantik. haha. tiba-tiba.

zUlaikha rAzak said...

bley xnak cukur bulu2 ketiak datuk?wohaaaa!!hahahahaha

Saiful Bahari said...

dye:haha,aku terbaca entry sendiri..so mean aku hensem kah?hahaha

Saiful Bahari said...

ika:meh sini aku jadi datuk kau.hahaha

AdaNaz87 said...

tepuk dada tanya iman. (: setiap manusia yang Allah ciptakan sangat cantik dan ada keistimewaan masing-masing. hanya ilmu, amal dan tingkah laku yang membezakan setiap manusia.

Saiful Bahari said...

ada:haha.seyes ape yang ko ckp tuh btul..tepuk dada tanya selera masing2..