Monday, March 7

Perjalanan Head-to-Head

gua nak ceritakan sedikit sebanyak tentang perjalan header-header gua.
banyak,sebab dulu2 gua xde photoshop,so,gua guna microsoft paint je tuk buat smua header nih.buruk dan cool.
ini dikategorikan sebagai SEMBANG KEMAS versi karikatur.not kalkulator.
semasa kecil-kecil dulu,abu seorang budak punk yang ganas dan bersifat liar.pada satu hari,semasa umurnya mencecah 18 tahun.dia mendapati dirinya boleh bertukar menjadi raksasa besar yang digelar Otromen.
Bermulalah kisah Abu sebagai penyelamat dunia,kerana Abu telah insaf dengan perangai yang dulu,dia juga berjanji akan menjaga keamanan dunia serta bertanggungjawab atas perkara yang dilakukan semasa kecik dulu.
setelah berumur,Abu mula la menceburi bidang politik,menjadi ketua kampung pisang.
tapi ape Pak Abu buat?kalau dulu jaga keamanan,tapi sekarang da tua,dah tak larat.
kesian.
serba sedikit kisah header yang diberi nama,Pak Abu menjadi Otromen!

kali ni gua punya header yang latest,gua rase,gua nak pakai sampai bile2,sebab benda nih gua design sendiri,juga di atas pertolongan membe gua yang pakar bidang photoshop nih.
soryla klu logo gua buruk,nih gua design time kat kelas geologi,gua punya la ngantok,gua design.try punya try punya try punya try punya try,letih!
gua curi idea sikit dari membe gua,kacu namenye,gua tengok dia design logo,gua pun terpikir,nak buat logo.ok gak.at last yang gua kaler ngan pensil tu la logo gua.trimas atas pertolongan Mr Ant.
yang ni episod akhir pembuatan logo gua.
ok hasil gabungan mr Ant dan gua.gua xpandai photoshop nih,sikit2 boleh la.
lepas nih gua nak blaja lagi.
nak buat kaw2.
bye.

6 comments:

Hansyitake~ said...

lawa.. cool pon cool..

tapi asal macam nazi skit ea huruf S tu..huhu..

Saiful Bahari said...

haha,cam nazi?yeke?
emmm...xpe2,niat ak bukan nak bwat lambang nazi..haha.

IQ = Iez Qis said...

der~~ da advance da blog ko~~ bru brape bulan....

Saiful Bahari said...

nak bwat advance lgi tanpa gunakan widget berat2.ueeha!

Sam Posmen said...

memang smart logo lu. ni dah boleh buat bisnes. hehe. cayalah!

Saiful Bahari said...

sam:pasni gua bukak syarikat la plak.haha.