Sunday, March 6

Gua Menulis Bukan Kerna Nama

penah denga lagu Ramli Sarip x?
lagu korus-nye bergetar macam nih.

"aku menulisss bukan kerna namaaa~~"

yela,memang banyak maksud,macam blogger jugak,ade yang kejar nama,
ada jugak yang xkejar nama,tapi dikejar..
macam mane tuh?

macam orang tu maybe tulis blog suka-suka,pastu tibe2,ade ramai orang media semua terjah si polan ni.


"begitulah flashback saya"

tapi gua nak tekankan,yang gua tulis kat blog nih,bukan sebab nak kejar populariti,
klu gua nak popular,gua g masuk mentor,tak perlu sorok-sorok diri tulis sorang-sorang atas katil kecik nih.
kan?
masuk mentor,kalau kalah sekalipun,orang ramai kenal gua jugak.
tak ke gitu?
so,gua rase,bagi mana-mana blogger yang ingin mengejar nama dalam dunia maya IT ini,
dipersilakan membuang semua sifat-sifat jahil tersebut okey!
gua pun jahil jugak.

p/s:gua tulis sesedap rasa,jangan ada yang mengada-ngada.

10 comments:

ceqJAY said...

semesti ye.
satu aku suke blog ni.
BLACK !

Saiful Bahari said...

terima kasih.its BLACK.
sebab Rain pun cakap,HITAM itu KEMAS.
kan?

yna fazlyna said...

aku berblog bukan kerana nama. aku berblog kerana aku gila menulis...dari aku membazir duet bli buku baik aku membazir kan elektrik rumah abg aku ni.. hhaha

IQ = Iez Qis said...

aku menulis blog sbb aku punyer suke laa...aku tak mencari nama, tapi aku hanya mencari ruang untuk berkata-kata...cewaaahh~~

Saiful Bahari said...

yna fazlyna:haha,umah abg ko?so,abeskan duit dia,wakakakaka!!

Saiful Bahari said...

IQ:menulis untuk meluahkan ape yang kite rase..menulis untuk melepaskan rasa geram kat someone,baek lepas geram kat blog dari lepas geram kat orang kan?

Sunah Mohammad said...

menulis dan berblog kerana kepuasan...

Saiful Bahari said...

ingin mencari kepuasan..kan?

cik fza said...

buat apa lar nk popular..
biarlah berblog untuk berkongsi rasa..

Saiful Bahari said...

popular penting bagi mereka yang ingin menjadi artis cepat.