Sunday, April 17

Bahaya Kawan Rapat

Lu ada kawan rapat tak?
ape?takde?
Tipu la wei...

Semua orang ade kawan rapat,kawan rapat di sini merujuk kepada kawan yang selalu melakukan aktiviti bersama-sama,selalunya kita mempunyai ramai kawan rapat.
Kawan karib pulak,tak ramai,selalunya seorang ada satu je.
kan?
Kali ni gua nak cite kawan rapat,pandai baca tajuk kannnnn???

Setelah gua observe ke sana ke mari,mengenal erti hidup,gua sambil-sambil tuh,tengok macam mana orang lain hidup.

Ceritanya macam ni...
Minah nih ade la sorang kawan rapat,
Tiba-tiba,suatu hari...kawan rapat dia tuh marah tak tentu hala.
Mestila dia nih akan kecik hati kan?
Yela mungkin dengan sifat lembut seseorang wanita tersebut membuatkan dia kecik hati.
Walaupun bergaduh perkara yang remeh temeh.
Macam berebut sesuatu yang tak mungkin dapat.
Macam berebut seorang pelakon lelaki korea,benda yang mustahil dapat.

Gua pun selalu jugak kena tengking dengan membe-membe,tapi hati lelaki tak lah selembut perempuan.
Kalau bergaduh hal remeh temeh,gua kata dalam hati "cool beb"
Tapi kalau melampau-lampau pulak boleh sampai bertumbuk dan bergusti.
Sorang The Rock sorang lagi Stone Cold.
Bagai Air dengan Api.

Kadang-kadang ade jugak kawan rapat antara lelaki dan perempuan,
Silap cakap sikit mesti ade yang simpan dalam hati
Genggam dan dendam dalam hati.
Sebab lelaki kalau cakap memang tak tapis,dan straight to the point.
So perempuan jangan ambil hati sangat,sebab kadang-kadang hal remeh temeh pun boleh bergaduh mengalahkan pakwe makwe.

Alah,biasa la lumrah kehidupan,penuh dengan liku-liku dan lekuk-lekuk dan bengkang bengkok nya kan?
Kalau straight je,tak indah la dunia.

So quote untuk hari ini dari aku :
"kiamatlah dunia jika kawan rapat yang membuat kamu dukacita."
:adios:

8 comments:

IQ = Iez Qis said...

aku suke quote ko~~~ aku mmg tkot kwn baek aku berdukacita dengan aku! dunia mau kiamat wooo~~

Sembang Kemas said...

heheh,aku reka quote tuh time dalam jamban kot.

javanese DOVE ! said...

emmmm......
nak kata aku ni dah byk pengalaman dlm berkawan tak jugak,
tapi,aku takut betul nak betul-betul rapattttt bila dah berkawan.
bagi aku yang sedang-sedang aja itu perlu juga dlm berkawan.
maksudnya nanti,satu hari(mana lah tau kan) tiba-tiba gaduh dgn kawan rapattttt anda tu..
susah wooo nak berbaik semula.
kalau dah berbaik pun,
tersangat-sangatlah awkward keadaan di buatnya!

IQ = Iez Qis said...

perghh~~ dpat quote dri dlm jamban siot~ aku sllu dpat ilham nk tulis entry ble ngah mndi~~ haha!

Sembang Kemas said...

javanese dove:aah,btul sebab tu kawan ala kadar jela,bese2 je.kalau gado pastu nak baik2 rasa macam pelik je kan?
aku pun ade rs camtuh

zUlaikha rAzak said...

siyes beb.kawan rapat wat saket hati mmg sentap abes lah.dasar pompan sungguh ak nieh.-_-"

Sembang Kemas said...

IQ:haha,sebab tu la aku selalu pegi jamban,kah3

Sembang Kemas said...

ika:haha,laki pun kadang2 sentap jugak.kan kan kan.