Sunday, April 10

Hari Jalinan Mesra bertukar menjadi Hari Maki Sedunia

hari Jumaat haritu,berlangsungnya hari jalinan mesra fakulti gua,so ade la banyak game,contoh,game congkak,galah panjang,guli,konda-kondi.
ecececeh,takde la game tuh smua,
game yang ade futsal,basket tu je kot.

futsal berlangsung pada malam hari Jumaat tu,dikira malam Sabtu lah yek?
nama team gua diberi oleh manager ataupun big boss gua,dengan nama komersial macam nak jual produk.
Geng Jeli.tak main la FC FC nih, .COM pun tak maen la,gua bukan noob seperti mereka.
padahal gua yang noob.

gua tertarik nak cerita kat lu semua pembaca blog SK,game terakhir grouping,masa main futsal,adat la kan jatuh,kena langgar,langgar orang, langgar lari,lumrah la tuh.
tapi membe gua memang kena siku kat pipi,sampai jatuh telentang,dan gua pulak tengah angin dengan penonton kat luar,sebab semua mulut celupar,sampai pompuan pun mulut potpetpotpet kutuk membe gua.


awek: eleh baru kena sikit dah jatuh,berlakon je tuh!!!
gua: ....(teraga-agak)
awek: booooo!!!berlakon!
gua: PALEHOTAK KO BERLAKON!!!

time tuh gua agak panas la,sebab pompuan yang maki hamun membe gua,tapi nak buat camne,adat main bola,tapi takpe,kalah pun takpe,sebab gua dah lepas geram kat awek tuh dengan balak tunggul dia tuh.kah3
lega-lega.
gua pon tak paham,kalau la lu yang main kat situ kena siku lu marah tak?
orang yang main nih tension sebab kena psycho,bukan gua tak tahan psycho tapi gua hanya try memaki hamun mereka.
pastu ade yang tak puas hati cakap "eleh tu pun nak marah".
haha,padan muka,terdiam penonton kat tepi tuh semua,naseb baek parang ade kat dalam keta.
ceh bajet kongsi langsi.

p/s:kadang-kadang cakap tuh biar bertapis,lagi-lagi pompuan.

9 comments:

an_Nur said...

hahah. nama pon pompuan. eching kasi lebih laa~ eheh.

aimi shahida said...

haha sabar je laa ,
pmpuan2 ;p

Eyriqazz said...

comel kartun tu..kreatif..

Small Give Away|RMxx dari Eyriqazz.Com

Saiful Bahari said...

annur:haha,xleh kasi lebih,nanti tak pasal2 kena ilmu hitam pulak,manusia tidak boleh dipercayai sgt.haha

Saiful Bahari said...

aimi:haha,pompuan tuh tak sedar diri yng dia kaki bangku.

Saiful Bahari said...

eyriqaz:haha,katun buruk kot..aku pun main hantam saja buat benda tuh.

IQ = Iez Qis said...

perghh~~ minat mane sengal cap ayam tu weyhh!! gile sengal! aku tak puas hti der~~ naik baran gak ngan prmpuan cmtu~ seb baek ko da balas dendam, kalau x, aku nk tlg blskan~ siot jer, suruh dier maen...biar aku bg siku lak kt ppi dier...pastu ko ckp la dier berlakon..baru rse beb!!

IQ = Iez Qis said...

bukan minat tapi minah!!~~ typo~~

Saiful Bahari said...

kah3,xpe xpe aku harap awek tuh dah insap hahahahahahaha