Monday, May 16

Ape Sudah Jadi Dengan Budak Zaman Sekarang....

Semalam hari pertama gua melepak kat kawasan rumah gua,gua lepak kat pondok layan perasaan.
Gua tengok burung,burung tengok gua,hah bosing.Serius bosing.Nak pegi jengjalan,kat mane tah gua nak pegi,takde arah tuju,membe semua belum pulang dari merantau ke negeri orang.

*******************

Tiba-tiba gua dikejutkan dengan bunyi budak-budak berumur 10tahun bersembang....

"Natrah..ko dah add aku dalam facebook tak?" kata seorang budak lelaki.
"Nama facebook ko ape?" tanya si Natrah.
"Add la aku,nama aku Ayid Boiboy." jawab Ayid.
"Haha,nanti aku add ko ye.." jawab Natrah mengiakan.

Haish,ape nak jadi budak zaman sekarang,kalau dulu gua main guli,congkak,galah panjang,tapi diorang......
Dah la gua tak leh berkata apa-apa,terkedu....
ini dia si Natrah NutNut.

p/s:Natrah tu adik bongsu gua,
tiap kali bukak laptop gerenti dia nak main facebook,
ganggu gua update blog,damn.

13 comments:

Farhan Erza said...

adik kau da sepuluh tahun, adik aku 5 tahun da pandai main counter strike. haha. mahu lawan?

wan zuliyana [apel] said...

adik ak yg dajah 4 lagi aktif fb dari mak ak yg tak berape sure dajah berape.haha

Sembang Kemas said...

@Farhan Erza

adik aku umur 10 tahun main facebook,10tahun yang lalu nak tahu main ape?

Scrabble beb..boleh lawan?

Sembang Kemas said...

@wan zuliyana [apel]

adek aku pandai la pulak komen2 gamba..ish3..susah budak2 sekarang nih.

IQ = Iez Qis said...

hahah!! standard la~~ sppu aku yg tdika pn da ad Fb~~ adoi~~

wan zuliyana [apel] said...

komen takpe lagi. jgn dye upload bkn2 dah la doh. .perh cuak cuak.

Sembang Kemas said...

tadika:demn,apsal ajar dia main facebook?jangan nanti ajar dia buat blog sudah,nanti ramai budak2 kecik ada blog,susah2.

Sembang Kemas said...

apel:naseb baek dia tak geti upload donload.jangan ajar budak2..teruk2!

CutieIntan said...

teringat gelagat anak buat bila dihadiahkan ipod nano..
"achu..takkan nano kot..BB laa senang nak BBM ngan member kakak..(dalam hati aik ko baru darjah enam kot)...budak2 budak sekarang kan...

shahniz said...

budak2 skrang boring doh...
aku kecik2 relax jer main keta dash yonkuro.. diorang plak gi layan main game fast 2 furius plak.. kah..kah..kah..

Sembang Kemas said...

@CutieIntan
pergh ipod nano lu kasi dia,dia tak mau?meh sini kasi gua..kah3..nak BB,demand gile.

Sembang Kemas said...

@shahniz
itu tandanya budak2 sekarang duduk dalam alam maya,kita dulu realiti beb,men keta lumba betol,bukan tipu punya ye dak?

AesyaZealous said...

budak2 skrg mmg uptodate