Friday, May 20

Hutang Ahlong RM219k dan RM244k.Nak bayar Auto ke Manual?

"Langsi la lu,hutang bila bayar?"

Lu tengok tak berita tadi?Tadi gua tengok berita,berita niaga kot kat TV3.

Pergh..kereta Peugeot RCZ..Bukan RXZ..Itu motor.
Meh sini gua ajar cara nak sebut Peugeot,Pu-Jo.
Yeah like that lah kawan-kawan,sesekali belajar bercakap.
Takut salah cakap dengan CEO kang,tak ke kena buang kerja.

Mana tau ada yang nak pergi interview,kena sebut nama-nama kereta ke..
Kita tak tahu,diorang punya soalan semua tak logik.

Dah..teruskan dengan cerita kereta Pu-Jo nih.

Spoiler boleh angkat-angkat beb,kasi aerodinamik.Baru boleh main cucuk-cucuk belakang lori.

Ada dua versi,satu manual satu lagi auto.
Yang manual-200 hp/275 Nm 6-speed.
Yang auto-156 hp/240 Nm 6-speed jugak.

Lah,patut la manual lagi mahal,sebab manual Horsepower lagi tinggi dari auto,standard la kan?

Jom layan gambar-gambar pulak..
awek yang kanan lagi cun dari kiri.
yang ni color hitam,awek sudah hilang.
yang ni lagi cool dari hitam,gua suka putih.
bahagian dalaman.

Lagi sebab kenapa manual lagi mahal?
Stereng lebih kecil,mudah nak bawak,kalau stereng besar gedabak macam lori bukan ke susah?
Break disc pun besar dari auto,302mm ke 340mm.

Gua dengar JPJ pun tak puas hati dengan tinted kereta nih,gelap sangat kot.

Senang cite,belanja diorang 10 bijik keta nih,gerenti lepas.Rasuah beb rasuah...
 kah3.

Ok la,itu je gua nak cerita,tunggu gua kaya baru gua angkat kereta nih,takpun tunggu nuffnang gua cecah RM400k,bila la tuh nak cecah,RM10 pun susah.

Nak negotiate?Nak murah?Senang je,lu pegi kedai tuh,sebut nama gua 30 kali,gerenti dapat pelempang.

Cin Cai Cin Cau.

4 comments:

Ecah Shafiee said...

sengal la lu..

Sembang Kemas said...

sengal?

takpun.

apsal?

IQ = Iez Qis said...

perghhHH~~ cntek siot~ aku sllu slh sbut jnme krte ni... ayah frah yg gne krte jenama nih..frah sllu btolkn sbutan aku~

Sembang Kemas said...

aah,keta farah,aritu baru je brokedown kat mane tah aku dengar cerita,mintak pujo baru la tuh.kah3