Monday, June 20

Apsal awek Cun punya blog yang disukai?

Aku hairan dan pelik,kenapakah terjadi hal seperti ini?Aku tak nafikan yang semua orang termasuk perempuan,suka tengok benda comel dan cantik.

Tapi dalam bidang penulisan,seharusnya perkara macam ni tak perlu berlaku.Ko tengok,blog awek cun yang ntahapeape,disukai dan dilawati setiap masa.Jap,aku bukan dengki,ini telah menimbulkan satu persoalan yang terbuku kat kepala otak aku.
Kenapa harus awek cun?Kenapa tidak kepada entry cun?Aku tengok,ramai penulis berbakat kat dalam blog,tapi kenapa awek cun jugak yang korang pilih,dah la entry macam taik.No offense weh.

Ko tengok jugak,bukan setakat dalam dunia blog,malah dunia hiburan,contohnya AF la yang aku benci sangat.
AF kan guna sistem ketik jari sepuluh ketik 20 ketik 50,orang undi dan orang pilih bukan karena bakat,tapi orang pandang muka dulu,nyanyi tak sedap lantak la janji muka cantik.

Jap,aku nak tanya,ape ko dapat kalau undi awek cun tu menang?Ko boleh dapat tiduri dia satu malam ke?

Tak kan?Jadi ko jugak adalah salah seorang yang membantu men"sumbang"kan karier musik tanah air.

Sama jugak kat blog,ape yang ko dapat hanya cuci mata tengok gambar dia je,bukan dapat pape pun,dosa je bertimbun.

Ada tambahan,pernah dengar lagu Pretty Girl by Kelly Apentahakudahlupe.Chorus mengatakan,don't hit me coz im beautiful,don't hit me coz im beautiful.
Macam tula.So jangan la hit awek2 yang cun je,perlu adil dan saksama.


Gua petik dari blog kedua gua ApekMelayu.

34 comments:

AesyaZealous said...

patutla blog gua tak disukai..sbb gua tak cun..dem..xadil!!!

aiman said...

setuju setuju..

Sunah Sakura said...

eh, da lain dah template blog~ hehehe..

sergeant keroro said...

hahaha. ulang balik XD

Sembang Kemas said...

nampak permainan dunia di situ kan?

Azreen Zunairah said...

patutlah x rmi yg datang blog reen..x cun ghupe2 nya..cettt !!!

Sembang Kemas said...

sunah:haha,saje nak bagi senang loading,laju tak laju tak?

Sembang Kemas said...

keroro:haha saje cari petikan yang dapat hits paling tinggi.haha

Sembang Kemas said...

reen:haha..permainan dunia,sekadar tengok cun ke tak,hensem ke tak..tak tengok lagi entry cun ke tak.

the koja's blog said...

betul lahhhh.. sangat tak aci..huhua

anakmuda said...

kalo mcm tuh, kena selalu buat cun lah neh.. sbb nak org ramai yg singgah.. emm.. ssh ssh..

kotak bulat said...

sebab tkut dilabel sebigini..sy xberani tunjuk muka...hahhaha... pkai topeng supya org xmuntah.. :P

aQi + GenGkey said...

yG sebenar-benar nye lu jeles kan..
hahahahaha..:D

perempuan said...

nak mekap tebal tebal lah, nak buat mulut itik lah baru dapat follower ramai. boleh? boleh?

ngahngah.

nawal addina said...

hmm :(

ptut laa aku tak femes . haha

psst , org zmn skg pnting kan rupa [?]

miss cherreyda said...

HAHA . like sangat ;) saya taw sape saya . tettt -___-

wan zuliyana [apel] said...

demmit, aku pun x cun.
nnt klu aku masok af ko nk vote x? ;DD

My Name is Mar said...

Betullah tu....
Betul sangat-sangat..
Tapi dah memang lumrah manusia..
Sukakan kecantikan...

::nur fadhliyana:: said...

lumrah manusia . .yg cantek2 sume nye org suke . .yg ta bpe nak cantek ta pndang . .

::nur fadhliyana:: said...

lumrah manusia . .yg cantek2 sume nye suke . .yg ta bpe nak cantek ta pndang pon . .blog gua pun ta de org nak kunjung , .

EZAN IDMA said...

ahaa. kejam kan ?kami yg tak cun ni takde org nak jengok. tsk tsk

Sembang Kemas said...

koja:aci aci bukak pintu,haha gua rasa ini semua propaganda amereka.takde kena mengena.

anakmuda:yes.bagi kita yang tidak hensem/cun ni sape la yang nak tengok kan?

kotakbulat:kantoi la lu cun kan?jom pukul dia!wargg!!haha =P

aQi:weyh apsal lu macam taw2 je gua jeles ni?

perempuan:haha kalau gua buat mulut itik,agak2 bibir gua tebal tak nanti?

nawal:aah,gua pun pentingkan rupa kalau nak pilih bakal isteri.haha

cherreyda:haha,mesti selalu kena kan?

apel:ko jangn masuk AF sebab aku tak tengok,one in a million ok gak.
MI ke...tu aku support.

Mar:haha gua pun suka benda cantik2 jugak.so mari cantikkan diri anda.

fadhliyana:haha..tapi kalau entry cantik orang semua pandang.kena ubah mindset ok.

ezanidma:tsk tsk,bukan tak cun,kurang cun.so semua orang perlu mekap tebal2 ok?haha

Siti Nurazlinda said...

linda tak cun tapi agak comel ! HAHA *angkat bakul sendiri lah ye. :p

hadifar-fyda said...

ermmm....da lumrah alam...yg canteq di pndg...yang tak...letak tepi je....like me..^^

haikalblank said...

Gua pun dah plan nak pakai shawl liplapliplap lepas ni n post kat blog..mesti blog gua market....

keh3...

Aryna said...

Err nak setuju lahh ! hehe ;D

miss cherreyda said...

HAHA . tak la jugak :) if nak buat sesuatu tu , biar la ikhlas an ? huhuh ;)

Namee Roslan said...

tapi mmg x dapat deny..blog perempuan senang naik brbanding laki. tp bg aku, kalau entry pmpuan cantik tu asyik nak UP diri sendiri je...menyampah jugak.UPS mean gedik,enrty perasan lawa, entry mengada2. aku ada jumpa satu blog yg betul2 syok sendiri. kalau kau nak tengok contoh maksud aku, aku blh bg kau link. tp xkan aku nk bg link..xbaik plak. hahah. tp serious..ni first time aku jumpa blog macam tu. sampai aku jd malu jadi perempuan sbb wujud pmpuan mcm tu dalam dunia. sumpah aku nak jd laki bila aku bce blog dia. hahah

syaimz said...

bro, aku sokong dgn idea ko pasal awek cun ni. aku pun kadang-kadang tak puas hati lah gak diorng cepat giler naik..tapi ape boleh buat, kan certain pompuan suke comel2 n suke buat kerja gila2 dgn comel2 mengarut nih

Shafiq said...

Setuju,setuju. :-)

Namee Roslan said...

woi, first entry kau yang aku comment.

Misz Pinky Eyes said...

lumrah manusia yang sukakan kecantikan dan kecomelan....
huhuhu...patutlaa ramai tak jenguk blog saye...coz saye pun tak cun...sedey laa...
sob sob sob...

Krik Alfie said...

wah2..kalo blog yg laki tak ramai org masuk tu kira tak tak hensem ,smart dan kebabom lar..dem patut lar blog gua tak laku..ngeh2..

Rosalia said...

betul tu :( x aci.haha