Friday, July 1

Benda yang Aku Benci bila Berblog

Ah memandangkan aku dalam mood penat dan amarah,aku nak tulis perkara yang aku benci bila berblog.Banyak benda yang aku benci,sebab penulis bukan sorang,ramai.Ada macam-macam karenah nak promosi blog.Macam macam orang aku dah jumpa dalam blog ni.

Tapi kalau blogger zaman 2006 dulu atau orang lama,takde pulak berdesing telinga mereka dengan orang macam ni.

Orang macam ni...
  • pengelike penipu
    kau pernah jumpa orang macam ni?Aku rasa dia belajar bahasa inggeris tahap 1 pun dah fail.Tak tahu apa itu maksud like.Like mean suka.Kalau belum baca macam mana nak suka bangang?Aku dah menyirap dengan golongan macam ni.Kau ingat kau like,aku nak datang profile fb kau cari link blog kau?Pergi lawat blog kau?Jangan harap.Biarla aku maki hamun,supaya golongan macam ni pupus.
  • pengelike berkali-kali
    Sape kate kat fb tidak boleh like banyak kali?Nak tau cara nya?Tapi kau jangan praktikkan kat link blog aku,kang aku terajang kau,kerat kau.Mahu?
    Cara mereka,like unlike like unlike like unlike.Sengaja buat begitu supaya aku notify yang ada orang like link blog aku,mungkin dia ingat aku bodoh.Aku tidak akan berkata dalam hati sebegini "oh ada orang like blog aku,sukenye sukenye hikhik" butuh hang la.
  • pengecut
    Nak tahu ciri ciri pengecut?Datang blog aku,lepas tu tinggal link kat shoutbox,then blah.Memang aku tak tahu berapa lama kau ada kat situ,tapi aku tahu yang ada orang macam ni wujud kat sini.Kau terasa?Tunjuk muka sikit,aku nak bagi terajang.Sekadar tinggal link kat situ..buat apa.Ingat aku terdetik hati ke nak klik?Aku klik kalau aku rasa kau jujur.Aku boleh tahu macam mana orang jujur.
  • pengomen
    Pengomen ni bukan pengomen biasa,dia selalu datang kat blog aku,pastu ajak aku datang blog dia.Eh eh,kalau ada invitation selalunya orang akan datang kan?Tapi kalau dalam dunia blog ni lain.Kalau kau rasa penerajang aku,mai cuba buat sekali lagi.Orang macam ni aku gelar peromen.Rosakkan anak dara orang je.*ada kena mengena.
  • anonymous
    Aku rasa kalau diorang ni bersatu,runtuh dunia.Runtuh zaman IT ni.Tapi kalau kau sekadar datang blog tiba-tiba kau maki hamun.Macam mintak penerajang kat muka.Satu tapak kaki aku,aku rasa cukup untuk muka kau tu.Kalau dua penerajang aku,aku kasi depan belakang.Mahu?
    Ada jugak tiba-tiba berlagak jadi ustaz instant.Tiba-tiba berceramah,padahal baru lepas togok todi.Nak nasihat tu biar bersederhana dan jangan sorok muka.Baru orang percaya.Kalau kau guna anonymous,aku rasa macam nak bunuh je kau ni.
  • event
    Kalau isu pasal event ni,aku menyirap la jugak.Menyirap sebab time aku yang buat event ajak itu ini,takde sorang pun yang balas dan datang.Invite ke blog,kalau aku invite kahwin aku kau tak datang,siap la.
    Invite orang ke blog dia,tapi bila aku yang invite dia datang blog aku,dia kata, "malas la" "takbestla" .Aku senang je jawab, "pergimampusla" "pergikeneraka" "fcukawak" "hikhik".
  • spammer
    Eh ini tambahan,baru je lepas ping kat facebook,lalu ada yang like ada yang komen kat dalam facebook,nak tahu komen ape?Ape lagi kasi link la kat bawah tu,spam link spam jangan tak spam,ini jenis orang yang aku benci.Kalau nak promote,ping la.Toksah nak komen url blog kau tu.Memang aku ada klik,tapi kalau disuruh follow,i say im sorry sebab aku follow blog yang best.Aku memilih dan mempunyai high taste.
Last but not least,aku benci orang yang datang sini tapi senyap je,lets party la!

gedik.

Aku benci benci pada dirimu..ahhhhh mai dangdut sebentar..
adios.

31 comments:

kotak bulat said...

mmg mnyirap pun bile jumpe org mcm ni..err

aidamohdnazib said...

bab pengecut tu..mane kau tau dia jujur??

wan zuliyana [apel] said...

marah benor ko jang..huu
chill ;DD

azel cak said...

assalamualaikum

perrrgghhh .. gelak-gelak kowt baca
memang setuju gak laa dengan entry kamu nih

sergeant keroro said...

weeee~ gua suke!

lu ni jambu arrr

Sembang Kemas said...

grrr rasa nak telan mentah mentah

Sembang Kemas said...

aida:nak tahu?aku pernah mention kat entry lepas yang aku ada kuasa psiki.kekekeke

tah teka jela,tengok pada ayat yang mereka guna

Sembang Kemas said...

azel:waalaikumussalam

trimas trimas!

Sembang Kemas said...

wanzuliyana:marah bila mereka ajak ajak ayam.

Sembang Kemas said...

keroro:weh part mana pulak aku jambu ni?part dangdut ke?

BUDAK TINGGI said...

HAHAHA..lawak..=) nak gelak guling2 boleh..

aQi + GenGkey said...

eah..
i dh komen kt blog u ni..siap folo lg..
jgn lupe jenguk blog i tggl komen N folo skali yerk...
hahahahahahahahahahahahaha..:D

haikalblank said...

i mencilahh u kutuk i macam tu...i terasa u taw tak..i nak sangat promote blog i merata dunia. tapi tak taw macam mana...

i nak gak keluarkan duit nuff2 macam orang lain...euww, i ngah muntah skang.


lawatlah blog saya juga :
http://www.google.com.my

Sembang Kemas said...

aQi:haha,cam celaka la ko aQi.kahkahkah..

same macam haikal,haha ko pun same..euw euw euw..geli geli geli la.hahahah

Ifti Larina said...

setuju gilaaa part pengelike dengan event tu

mohd zhafri said...

alamak der....gua x dapat nak join party2 hari jumaat r....huhuhu
(guro2)

Eyda Syahida said...

lg 1, kalo kt shoutbox "i folo u, folo me back" tp tgk2 xde pon.. hahaha

btw,sempoi laa.. like! :)

MissF said...

setuju!!! sep ckit, kita sme taste! kuikui.
yeahh aku pn pnh kne mcm ko. nk kata benci giller2 mcm ko ni, xdela jgk tp perasaan annoying tu still wjud dlm diri ni. selalu yg bt mcm tu org yg xphm erti blogging. yg dia tahu nk follower rmi, nk femes cpt & bla...bla..bla... grr!

Namee Roslan said...

ahah...yg like banyak2 kali tu apa purpose nya??

Sembang Kemas said...

ifti larina:haha,dah selalu jumpa kan?

zafri:alamak,esok kan boleh lagi.kat sini hari-hari party.

eyda:yang tu aku dah selalu kena,rasa macam celaka

Sembang Kemas said...

missf:aku mula2 annoying lama2 benci.

grrrr..

Sembang Kemas said...

namee:dia buat begitu sebab nak tunjukkan yang dia like post aku.then dia ingin menggerakkan hati aku supaya cari blog dia.begitulah.

Anyyss Shuhaimi said...

like,unlike,then like balik..sah xde keje..btw,ayat SK cukup menikam kalbu la..

NadiRah said...

erk..takut lak ase nk komen..huhu

Fyqa said...

huihhh garangnya. wuuu.
tpi mmg betol pon.











hoii aku dtg baca nih.
;)

Fyqa said...

aikk. tdi dh komen. dh ilang pulak.adeh






grangnyee s.k ni. wuuu
tpi mmg betol pon...
klo aku pon benci ;)

aleen aiden said...

ah sudah,aku jadik serba salah nak komen tahu!salah timing ke hape,masa2 ni pulak keluar entry macam nih.kah3

kadang2,aku suka entry tu,kemudian aku komen,"suka entry nih,like2" then buat muke comel cket ^_^.
tapi aku xklik button like fb tuh.sbb pd aku,"like2" itu hanya bermaksud aku suka,bukan like button fb.kau faham?itu kira mcm mane?keh3

dah tu knape pulak yg aku beriya benar explain kat kau neh.ah sudah.sila jangan datang blog aku dan tinggalkan penarang di chatbox ok.heh~

Akim Iqbal said...

buth pak hang ! HAHAHA

Sembang Kemas said...

anys:orang cakap kata-kata lagi tajam

fyqa:garang dengan orang yg tak geti bahasa

aleen:haha.yang tu aku rasa tak pe lagi.sebab yang tu macam memberi kata semangat.haha

Akimiqbal:lu jangan makan dalam pulak.haha.buthhhh!!HAHAHA

Dzarief Zuhdi said...

hadoi pun.. lepas hg buat entry nie ramai jer komen2 kat blogb hg kan?? hehehe

Mr. Uzair said...

dangdut punye pasal, aku singgah joget jap.

entry tembak. mantop!