Friday, June 10

PEKIDA Mahu Saman Pengarah KL Gangster

Tadi gua tengah jalan-jalan blogwalking semua,pastu tiba-tiba gua terbaca satu post macam ni jugak la.Gua jalan kat blog Kemah Kemim dan terbaca satu artikel yang menyatakan hasrat PEKIDA untuk menyaman pengarah dan penerbit filem ini.Ini sebab diorang dah membocorkan rahsia PEKIDA melalui perkataan yang macam bunga-bunga tu kan?Kata laluan dan kod-kod rahsia la katanya.

Gua ada dengar la jugak PEKIDA ni sikit-sikit,sebab dulu membe gua punya abang long ajak gua join tapi gua tolak.

Gua rasa lu jugak ada tengok triler filem ni kan?Salah satu dialog nya berbunyi,"Gua tak kisah lu abang long ka ayahanda ka..." itu je gua dengar sebab gua tak tengok lagi cerita ni.

Dan ini merupakan kata-kata yang dibuat oleh Ketua Ahli Majlis Negeri Pekida Wilayah Persekutuan iaitu Shikin Begum..

klik untuk tumbesaran
Begitulah ceritanya,filem ni memberi makna yang Pekida ni gilakan pergaduhan,tetapi bukan begitu,hanya segelintir kecil anak-anak buah mereka mungkin.Filem ini juga menjatuhkan maruah orang melayu.Melayu kuat gaduh ke?Setahu gua,kalau gua search google,akan tulis orang melayu ni lemah lembut dan sopan santun.Tapi sekarang mungkin dah berlainan.

Itu la,kalau nak baca yang lebih panjang,lu klik la link Kemah Kemim tu ok?


7 comments:

vampire's lovex said...

itu la,banyak filem skrg gaduh je,naik muak da..pastu citer hantu..huuuuu..

aQi + GenGkey said...

errr...
masalah besar ke diorg tunjukkn benda2 camni..
rse nye kenyataan kot..
yG baru nk naek tu mmg kaki gaduh..
org lama je yG pndai guna otak..
org Jepang wat filem psl yakuza..wat cite lawak psl yakuza takdepun yakuza saman pembuat filem tu..
cube bro bandingkan mentaliti diorg..
skadar pndapat sposen sy..
hehe..:D

perempuan said...

menjatuhkan maruah bangsa melayu?
entahlah, aku dengar pekida ni sendiri macam samseng lebih kurang gak.

haaa rumors lagi. haha

Sembang Kemas said...

vampire:haha,kl ganster ni memang cerita pasal pekida kot.

Sembang Kemas said...

aQI:aah,ada betul jugak ckap lu tu,sebab kat jepun pun diorang ada buat cerita pasal yakuza,tapi yakuza takde la pulak nak pegi bunoh producer tu kan?

Sembang Kemas said...

perempuan:haha,taw xpe,memang diorang macam tu.Cuma yang atas-atas je ok sikit.sebab gua dulu ada pengalaman seorang member pekida ugut gua nak langsi kan family gua.

cam haram jugak.

Anonymous said...

dok buat teruk bleh pekida nie..
pa dia..