Wednesday, June 22

Status Facebook Gedik

Entry kali ni gua guna aku la,sebab semalam gua ada cakap gua nak ubah cara penulisan.Ubah macammana,nanti la kita saksikan.

Ko pernah tak ternampak status di facebook sebegini.

"Eh laparla,nak makan."
"Eh takjadi la nak mam,nak diet."
"Eh lapar la pulok,sape nak teman ni?"
"nyumnyum sedapnye jelly kelapa ni.hikhik!"

Aah nampak status biasa-biasa je aku rasa.Ape yang buat aku rasa luar biasa adalah,bilamana status ini diupdate selang beberapa saat/minit.
Selalu perkara ni tertayang kat facebook.So bila gua rasa awek ni menjengkelkan,gua akan hide status dia dari keluar kat home gua.

Ingat twitter ke?

Terikut-ikut fenomena twitter?Alolololo kecian kat awok.Meh iteww cucukan.grrr

Tapi kadang-kadang gua tengok ramai gile yang 'like' status minah sebegini.Nak nak pulak yang cun melecur.Macam Hanis Zalikha.Tapi HZ yang cun pun tak sebegini taw..grrr...

Dan yang pastinya dari situ kita boleh nampak yang ramai buaya-boya akan menganga pasang perangkap.
Ada jugak lelaki yang tergedik-gedik berniat mahu mengorat agaknya.Aku bukan nak kata yang aku jeles,tapi hakikatnya aku geli dengan pasangan yang saling menggedik di khalayak ramai.

Bagi siapa yang tak faham point gua di sini,agaknya lampi sikit,aku terangkan pada semua,entry ini berkisarkan tentang kegedikan seorang wanita+lelaki macho gedik.

Kalau nak gedik update status macam ni,aik kau bukak satu akaun twitter.Oh,dah ada?Hah spam la kat sana,lagi bagus.Takdela semak wall facebook aku.Sebab status kau ibarat kau jual murah-murah semurah di Kamdar.Lagi satu aku nak pesan,walaupun status kau sebegitu,takkan ada yang akan ajak kau makan bersama,sebab orang tahu yang kau sekadar bergurau dan tidak serius.

Aku agak kecewa dengan sikap manusia sebegini.Aku boleh muntah darah kalau macam ni.

"Oh.Ada aku kesah?" jawab si dia.

HAHA.sukahati la kau nak kisah ke tak,aku tulis ni sebab aku rasa kau patut topengkan muka kau kalau kau gedik gedik jual murah.Aku rasa nak terajang bontot kau.

Adoidoidoi.Adios.

23 comments:

haikalblank said...

lu panas melampau ni brader...HAHAHA

:P (muka comel HZ)

syaimz said...

terajang je kalau diorang menggedik macam tu. sumpah geli ngan orang macam tu.

Fyqa said...

facebookers tuh

auwww

hatred24 said...

ohh... terlampau gedik
lagi gedik kalau up status macam bdak pelat.. Ittew Lapa Gilew...
WTF?
semak weyh...

tu belum lagi yg up status jiwang2 putus cinta bagai.
padahal spm pun tak lepas lagi

Dzarief Zuhdi said...

alala.. SK.. ganas beb.. suker2..

Anyyss Shuhaimi said...

kalahkan retis..aish

Senorita said...

HAHAHAHHAHAHAHA.
setuju dengan you beb.

setuju jugak dengan komen hatred24, yg suke cakap pelat2 tuh..
KAH KAH

rase geram mcm nak terajang kan.

Sembang Kemas said...

hatred:gua lain kali nak sembang pasal bebudak pelat pulak.haha

Rafidah Farhana said...

Tapi yang status nak makan ni orait lagi dari status pasal pakwe.. Muntah hijau dibuatnya..

Paling haru bila bukak home, penuh dengan status cayang kamoooo.. Ish, sakit jiwa..

Kalau ada masa, buatlah entri pasal ni pulak, kasi kaw2 punya :D

mr pot n mrs lat said...

itew atet eyot lahh .
hahah ~
ley x nak update kart fb .

: MRS LAT :)

Sembang Kemas said...

haha.nanti gua pertimbangkan.HEHE

tanduk da kluar.

grr

perempuan said...

kau cuba tengok status FB aku. gedik tak gedik?

sergeant keroro said...

lu memang ganas, haha XD

Faziera193 said...

budak baru blajar facebook kot.. ketagih sangat sampai tiap2 mende nak update.. huhu

bibi bibo said...

serious ,sgt annoying kan .

aku setuju sgt ngn ko .

Dayana Nasir said...

nasib baik aku memang gedik. haha

aQi + GenGkey said...

naseb mmber gua sume x gedik camtu..
sebab..
sume yG gedik camtu dh gua remove dari fren list fb gua...
yG tggl sume yG terbaek je..
hahahaha..:D

shahniz said...

sk bek ko nasihat member2 kita..
aq rasa ader yg cm tue..kah..kah..kah

cik_zetty said...

muahahaha dorang tak ada twitter untuk spam sampai lebam tapi memang annoying pun update status selang berapa minit update lagik grrr

AesyaZealous said...

bikin wa panas sajak

nifi2408 said...

tambah lagi satu . status ada ewww2 . kikiki :D

Fahmi Mahat said...

da dapat da idea entri baru dari komen2 sini hehehe .. :D

suka entri hang wehh =)

yang suka,
FahmiMahat

Namee Roslan said...

aku rasa..semua orang pernah lalui zaman fb gedik ni. aku sendiri pun pernah je post benda gedik ni..hahah.

contoh...ah laparnya, nak makan apa eh! gedik dan entah ape2 kan?

hahah...tp start aku ada blog, fb aku tak layan sgt lah.