Monday, July 4

Bijak Tapi Bodoh

Kau pernah jumpa orang macam ni tak?Bijak memang bijak,belajar tinggi tinggi tapi bodoh dari segi hidup.Dari segi pengalaman,dari segi kemahiran.Itu biasa aku jumpa.Orang macam ni aku gelar celaka.Memang celaka.

Baru tadi membe aku ada marah maki hamun sorang perempuan ni,perempuan tu macam desperate.Gatal burit kot.Membe aku maki macam ni.

"ko tu bodoh ajak aku relationship dengan ko kat facebook,bangang."

Then awek tu balas,

"bodoh bodoh aku pun masuk universiti jugak"

Nampak tak kegampangan minah gatal tu?Riak sungguh.Bajet bijak,perasan diri bagus.Bijak dari segi pelajaran tak membawa ke mana pun.Tak pergi jauh.Setakat wellie satu tiang tu tak lepas aku rasa.

Minah macam ni layak ke dipuji belajar tinggi?Layak digelar pemegang ijazah atau phD?Aku rasa aku nak terajang dia kalau aku jumpa dia.Celaka punya minah.Desperate nak mamp.

Cukup la setakat ni segmen maki memaki.Adios.

17 comments:

aidamohdnazib said...

errrkkk..perlu ke kawan kau mencarut kat budak tu?? die perempuan berani gila kot nak cube nasib kat kawan kau tuhh..kalau tak nak, cakap elok2..jiwa perempuan 'crispy' wohh..yang aku rasa lahhh

sergeant keroro said...

haram jadah

syaimz said...

bulldowg punya pompuan, mengade abes.

Gadis Pantai Timur said...

urmmm...bijak atas dunia je x guna gak..kena fikir juga akhirat yang akan jadi tempat tinggal kita yang kekal abadi..

aQi + GenGkey said...

mungkin die nk kata yG org bodoh pun bole msuk universiti kot..
keh3..

wan zuliyana [apel] said...

ape ni doh? aku tak paham. ishish emo sungguh ang epul. .awatnya?

miss cherreyda said...

erkkmm ? =='

perempuan said...

haha. tu masuk U guna kabel tuu.

Sembang Kemas said...

aida:sebenarnya diorang bergaduh panjang,perempuan tu paksa paksa paksa paksa paksa sampai membe aku pun tensen la kan,kalau ko kena tekan tak ke ko fedup?

bijak belajar je buat ape kalau bodoh kat dunia.

Sembang Kemas said...

sergeant:aku cakap Haram J.

Sembang Kemas said...

syaimz:haha,memang anjing.

Sembang Kemas said...

gadis pantai timur:naseb baek kau tahu.haha.bijak sungguh kau.

hehe

Sembang Kemas said...

aQi:haha,aku tak leh blah dengan komen komen ko aQi.hahaha
nak gelak je.

Sembang Kemas said...

apel:ko ni asyik tak paham je,pelik aku.

Sembang Kemas said...

cherreyda:awat?

Sembang Kemas said...

perempuan:haha bijak ko,aku bagi ko nasi kontrak satu ok?

kabel besar gile kot,dia tak tahu betapa susah nak belajar ni.bukan senang.bajet je tu.

miss cherreyda said...

takde laa . ade jugakk eykk owg cmtu ? grr --' malu kaum jerkk -,-'