Friday, July 22

Kegedikan Manusia Di Facebook

Ehem ehem.Nak kasi sengat sikit boleh?Harini cuti,aku tak penat.So boleh menyengat.

Biasanya kalau kat facebook tu,mesti ada manusia yang gedik gedik terkedek kedek kan?Banyak,laki ada perempuan lagi ramai kot.Sebab kalau nak cerita pasal gedik ni,ada kaitannya dengan makwe makwe yang tak sedar diri.Yang cuba ambil perhatian lelaki dengan kegedikan.Sebab muka dah tak market,guna kegedikan untuk goda lelaki.Sebab tu selalu kau tengok minah rempit ramai yang berbadan sasa,sebab gedik.Yang muka cun melepak tu,itu gua taknak cerita.

Biasa tengok status kat facebook macam ni?

"Eh iteww cayunk cangat-cangat kat kamooo taw."
"Mama mau kawen ngan Papa cowang je taw."
"Cayunk,windu B cangat-cangat,rase nak geget-geget taw."

Kalau laki aku tak tahu la pulak macam mana kan laki gedik?Sebab aku tak pernah jumpa lagi dalam list membe aku.Kalau ada dah lama aku sembur kat wall dia kasi dia tobat sikit.

Kenapa mereka-mereka ni berkata sebegitu?Adakah kurang ajar di dalam kelas?Kurang pelajaran bahasa melayu?Nak cakap kurang diajar,tapi aku tengok budak-budak sekarang mantop-mantop.SPM 9A bai.Bukan main-main punya.PMR 8A tu gigit saja.

Tapi sebab ape bila di laman facebook dia jadi macam tu?Seperti kurang diajar di sekolah.Atau belajar di sekolah semata-mata nak lulus PMR dan SPM?Ada orang macam ni,macam aku jugak.

Bila dah tulis status facebook macam tu,kau ingat kau dengan pakwe kau je yang main facebook?Berjuta-juta orang baca dan berjuta-juta orang dah muntah hijau kerana kau punya perangai yang memang sialan sangat.Memang gedik nak mampus,seperti orang sudah tiada pelajaran.Tidak bertamadun.

Wei,kalau setakat dalam SMS tu takpela,hanya anda dan pakwe anda je yang tahu ape yang diSMS-kan.Orang lain tak tahu.Yang aku menyirap sekali bila memberitahu pada umum untuk di tonton oleh berjuta-juta manusia lain.Dan untuk dilike oleh orang.Kau rasa mereka like sebab suka?Nak tahu sebab ape?Sebab menjengkelkan.

Lagi awek yang gedik adalah awek yang tak tahu malu.Bukak facebook,upload gambar terbelah dada.Aum.Ranum.Celaka sungguh.Tambah dosa.Aku hairan kenapa dada mereka terbelah?Adeh.

Membe aku cerita,ada seorang perempuan ni gedik nak mampos,baru lepas mandi,snap gambar pakai towel.Berkemban dengan kain batik,lalu gambar diupload ke facebook untuk ditonton oleh diri sendiri katanya.

Kau ingat facebook kau tu sekadar main 2 3 orang ke?Adeh sekadar untuk tontonan sendiri?Tapi dipublish di news feed buat apa?Celaka sungguh perangai.Nak tunjuk pangkal peha?Nak tunjuk atas bawah?

Orang macam ni aku sumpah celaka je.Sebab tak tahu malu.Sebelum nak upload tu,ingat la sikit.Kan dah kena cop awek gedik.Awek lucah.Awek gersang.Awek terlampau.Banyak kategori.Aku kasi juara la kat lu mahu?

Hah,sudahla.Aku maki pun kau bukan sedar jugak.Sama saja maaa.Masuk kanan keluar kiri.Tembak kepala kanan bocor sebelah kiri kan?

Mau kena tembak?

ChaloBete.

17 comments:

jaya jr said...

haha..sape laa yg kene tu kan..hik3

Anonymous said...

kemain haaa. sound direct punyaa ! HAHA setuju sangat2, okayy tu je mampu comment :D

Dzarief Zuhdi said...

Cilanat punya awek.. sapa la pakwe dia..haha..
Kalau nak post gedik2, gmbar separa tak bogel, post la friendster..konferm org tak tengok..

haha

Sembang Kemas said...

zarip:haha orang tak tengok fs sebab dah tak hidup kan?haha

Ifti Larina said...

hah hah niii nak bagi list lelaki GEDIK *baru satu je gua jumpa setakat ni. sila amik perhatian ye.


lelaki kategori GEDIK ni selalu bermasalah dengan perempuan weh! taktau apa masalh dia mmg hampir setiap hari post status marah2 betina itu betina ini. mmg lelaki macam ni bergaduh dgn perempuan 24 jam gamaknye. dah tu, memaki2 lah pulak. SUMPAH GEDIK WEH!

Sembang Kemas said...

IftiLarina:haha naseb baek gua tak jumpa,kalau la gua jumpa gua kasi flying kick sama dia.yang tu gedik nak jadi gay kot.ntah.

C i k P i p i T e m b a m said...

HAHAHA . terbaekk ! mmg gedik pon . aku pon benci bila pompan tulis mcm tu . kunun comel la . hakhak . pnampor meh !

Nur Areefah said...

kalau mereka tak post di status, takde plak yang nak puji2 sambil muntah dengan ayat "alololoww cuwitnyewww"

hehs..cuba tegur direct dengan berhemah, mgkn dia tak sedar ramai yang sedang termuntah kuning >.<"

latest entry : blogger.com mobile template

NadiRah said...

alollolo..
awak jgn cenggini taww~
dorang mmg gedik tawwww~
i pon x suke awek cmtu taw~
lagi2 snap gmbr muncung itik taww~
i benci tawwwwww~

ilanilyana said...

hahaha biasa budak2 skola je cmni, xde privacy

wan zuliyana [apel] said...

aku gedik tak? haha
cuak cuak..

perempuan said...

biasa lah.
melayu tipikal yang tak sedar diri dia melayu.
perempuan yang macam ni lah yang aku euw euw sangat.
aku pun ada je aset tu semua, tapi takdalah merak sangat nak tunjuk.
muahaha.

Namee Roslan said...

aku dah menyampah nk baca news feed. macam2 benda pelik aku baca.

miss anne said...

uihh maghah betoi SK ni ye,,hee,,ilex2

Anonymous said...

xelok sumpah seranah.. dkwah scara hikmah... klo hang sumpah dy pun ade dy kisah.. ape yg pntg tarbiyah la elok2.. bese la kdg2 nafsu mmbuat kite lupe dri..

Sembang Kemas said...

anon:haha,sememangnya kalau kita tarbiyah secara elok dia ada kisah?lagi2 kalau budak bersosial.

sumpahan seranah ni bukan bermakna takde isi,kena mendalami sendiri.

mesti tiap2 malam ada muhasabah diri,ape aku buat harini,ape aku upload harini,sendiri mau ingat.

kalau dah sampai tahap aku cakap kubur asing-asing,memang macam aku ni tak ambil kisah pasal sedara Islam kan?

aku taknak jadi ustaz sementara beb.

Fizie said...

fuhh... aku memang setuju. dah lama aku nak luahkan tapi tak terluah lagi api kemeluatan aku.. bab tangkap gambar banyak la gediknya. bila orang komen marah pulak. habis... yg ko letak gambar buat apa.