Friday, July 22

Awek Membe Punya Membe

Jap,lu jangan nak buat-buat pening kepala bila baca tajuk yang gua buat tu.

Lu,terutamanya laki-laki yang solo atau single,selalu mintak number phone membe kepada awek lu kan?

Macam ni la,toksah nak pening.

Ali ada awek.
Ali juga ada membe namanya Abu.
Nama awek Ali pulak Minah.

Minah ada membe namanya Tipah.
Abu berkata pada Ali yang dia nak number phone Tipah.
Lalu Ali pun berikan number phone Tipah,dia mintak dari Minah.

Pening?

Baca 10 kali.

Perkara macam ni selalu jadi kan?Membe lu pernah mintak number phone macam ni kan?

Sebenarnya,susah bila perkara macam ni terjadi.Bayangkan kalau Abu kapel pulak dengan Tipah.Bila dah kapel gerenti ada baik buruknya.Pasang surutnya.Bila bergaduh,mula la babitkan si Ali.Ali pulak yang kena,dah Ali yang passing number kat Abu.

Bila Abu dan Tipah putus,Ali pulak dipersalahkan.Kenapa?Ali pulak yang dibabitkan sekali dalam hal rumah tangga mereka.Ali disalahkan kerana bagi awek yang entah ape ape perangai.Perangai si Tipah tak sama macam Minah.Jika Minah ni seorang yang baik,belum tentu membenye si Tipah ni baik jugak kan?Mulut bacul sape yang tahu.

Ini cerita based on true story,dari pengalaman gua sendiri.

Sebab tu sekarang kalau membe-membe gua mintak number awek punya membe,gerenti gua tak bagi.Takut gua terbabit sekali.Takut gua yang dipersalahkan atas sikap awek gua punya membe tu.Lain orang lain rambut,sekadar sama kaler je.

Tapi bila time bahagia tu takde pulak babitkan gua kan?Paling kurang pun cakap la kat gua macam ni,

"pergh awek yang lu bagi kat gua tu power seyh,macam Megan Fox."

Tak pernah gua dengar ayat macam ni keluar bila time mereka bahagia.Bila bahagia,lupa membe dah.Celaka.

Pengajaran?

Fikir sendiri la,lu dah besar,pandai-pandai la fikir sendiri ye.

Satu je gua nak cakap,
"jangan jual number awek lu punya membe kat membe lu"

ChaloBete.

6 comments:

syaimz said...

haha, cibai punya member camtu. kick at the nuts je lah. baik ko bolot je semua nombor awek. haha. biar sampai cukup quota 4.

aQi + GenGkey said...

bro..
kasi wa no lu punye awex buley..??
keh3..:D

Akim Kebal said...

hhahaa, benda yang sama jadi kat gua..



chalobete

Sembang Kemas said...

syaimz:kalau boleh gua nak bolot,tapi lumrah si perempuan,ada yang suka dimadu ada yang tidak.kalau suka dimadu,gua sapu.

aQi:gua kasi tumbuk satu nak?hahaha

Akim:semua orang pernah rasa benda ni kan?haha

Dayana Nasir said...

nasib baik awek membe punya membe. kalau awekku awek membeku?

Namee Roslan said...

sebab tu lah aku tak suka concept recommend2 sesama kawan. esok apa2 jadi kita yang kena plak. dipersalahkan. nk awek ke pakwe ke cari sendiri.