Saturday, July 30

Perempuan Melaram Pada Siang Hari,Malam?

Greetings.

Kebiasaannya,siang siang selalu kita tengok perempuan pakai shawl lilit-lilit kat kepala.Kasut tumit nak tinggi,baju nak kasi nampak bentuk body,seluar nak skinny kasi nampak kurus.

Semua perkara ni kita tengok siang-siang saja kan?Malam apa macam pulak?

Kalau malam mungkin melaram dalam bilik je kan?

Semata-mata nak snap picture mulut itik muncung.Selalunya la.Tak pun time-time event waktu malam je baru melaram.

Ada ke yang melaram time nak masuk tido?Itu memang dah nak mampus.Tak pernah dibuat orang maa.

Tapi kan,pernah tak tengok awek-awek melaram time malam-malam,contohnya malam lepak-lepak kat dataran ke,tepi pantai ke,ade ke?

Kalau yang bab nak shooting gambar tu lain cerita la,biarkan dia shooting gambar sorang-sorang.Shoot gambar membe berkain putih lagi awesome kan?Ada jugak temannya.

Gua saja je nak tanya pendapat,selalunya awek-awek yang melaram siang-siang ni melaram jugak kah waktu malam?

Specific kan lagi,bukan malam ada event,but malam-malam biasa.

Ada?

Sesiapa yang ada cerita,sila kongsikan boleh?

ChaloBete.

10 comments:

mizz_aainaa said...

haha.. nice isu..
stil and stil.. mostly xdklah melaram bila malam.. iyelah dah malam kan.. xdk spany yg nk tgok..
heee..

Dzarief Zuhdi said...

gua x brani nak komen, sbb gua x penah melaram.. melaram pun aku taktau benda apa.. haah

Rafidah Farhana said...

Jawapan aku tak. Melaram hari siang sebab ramai orang nampak. Malam macam tak guna sebab bukan orang nampak jelas pun.

Hahaha. Jahat tak aku ?

My Name is Mar said...

WAJIB....

Tapi melaram untuk Husband dia lah kottt....
Ngeh3....

Untung ke jadi SILENT READER?

Gadis Pantai Timur said...

malam2 nak melaram kat sape..lainlah kalau ada laki..hahah

shahidakharudin said...

malam selalunya more to basic style lah
macam sekadar pelembap, and loose pwder, eyeline and lip gloss
just basic touch je untuk nampak natural but still tak pucat
baju pulak yg selesa
and lilit2 shawl tu untuk bagi warm sebb malam kan sejuk kan
this is mine, others tak tau :)

Siti Farah said...

lagi selesa kuar without wearing any makeup.. sekadar eyeliner n lipbalm jer.. nak melaram lebih pon ase tak selesa.. :)

Kalau malam, pon sama je bila keluar.. :)

jasiera said...

malam tak payah nak melaram sgt..org kate selain dari wajah baru bangun tido, wajah perempuan di waktu malam pon nmpk cantek....org lah cakap....huhu....

*mlm2 tepek bedak sejuk jer....

i'm ezza haniza said...

saya seorang yang simple..natural beauty tu penting..

cx's said...

melaram di malam hari? nk p mane jer? masuk tidur pakai make-up? bgn tido tros kedot muke. huhu. p tido pakai heels? haha. no need la sume ni. bile da mlm, our body dan skin need a rest.