Friday, July 29

Ramadhan Tiba Lagi,Ustaz Instant Semakin Ramai

Bagus itu ustaz instant,ada jugak perasaan insaf.Tapi itu time ramadhan tiba je kan?Selalunya macam tu la.

Bila ramadhan,lagu nasyid.

Bila ramadhan,bacaan AlQuran.

Bila raya.Naik hantu.

Al maklumlah,masa bulan ramadhan kan setan kena ikat.

Sebab tu ramai jadi ustaz instant.

Termasuk gua.

Termasuk lu kan?

Jangan nak tipu,jangan nak bongak.

Jadi,saya sebagai ustaz instant di sini,mahu berkata...

"puasa jangan tak puasa taw"

Bila puasa,semua jaga karenah.Tak main perempuan,tak pergi dating,tak de maksiat.

Tapi bila raya,penuh hotel budget.Penuh semak samun.Raya la katakan.Tambahan pulak merdeka raya kan?Biasanya merdeka ramai yang hilang dara.

Tahun ini gua gelar itu kongkek merdeka raya.

Assalamualaikum.

HEHEHE.

p/s:malam tadi aku mimpi Nisa Kay interview aku.Ape semua ni?

7 comments:

Bitter said...

perghh..bab mimpi mmg nak up je kan??wakakaka

sergeant keroro said...

tak lama lagi lu dating dengan nisa kay, haha XD

mi$sUn@3iRa said...

hahaha.. selamat berpuasa.. wlupon awl lg kan... tp xawl sgt la.. hee... smga ramadhan kali ni memberi seribu makna..mana tau jd ustaz kekal plak..kan?

Dzarief Zuhdi said...

gua pun nak jadi ustaz instant.. "jangan lupa baca niat posa sblom tido".. haha

Akim said...

basah ke tak weh ?

Sembang Kemas said...

bahaya mimpi basah,kang kena tumbuk sama batman baru tahu.

fiq. said...

oklah tu, naseb baik ade juga instant2 pun, huahua =D