Wednesday, October 12

Observation : Lelaki Hensem Pilih Perempuan Biasa-Biasa

Err..Gua dah tak tahu macam mana nak start tulis dalam blog,dah jadi noob balik,haram J sungguh.Inilah yang akan terjadi jika kita sebagai blogger tiada komitmen pada blog sendiri.Noob sial kau.

Kita teruskan dengan topik yang gua nak bincangkan kat sini,sebenarnya gua menghilang mencari otak-otak gua yang hilang,idea pun dah hilang,kena format balik otak,sebab tu noob je introduction gua.

Dari first year sampai la third year,gua dah buat observation dan akhirnya gua dah buat kesimpulan,ini sekadar kesimpulan dari gua secara mata kasar,bukan kesimpulan mengikut kaedah saintifik.Kesimpulan yang gua dah buat,gua rasa,kebanyakan lelaki hensem yang jambu-jambu ala-ala kpop selalunya taste mereka sekadar perempuan yang biasa-biasa.Dan lelaki yang kurang hensem,selalunya taste mereka adalah pada perempuan yang berlilit tudungnya sampai tercekik,perempuan seperti primadona.

Ye,gua juga ada bincangkan dengan membe kampung gua,dan dia juga sependapat dengan gua.Mungkin ada kebenarannya,sebabnya gua nampak dengan mata kasar gua sendiri.Dan kebanyakan yang hensem hensem bercouple dengan wanita yang biasa-biasa,yang tidak mengikut trend atau fashion semasa.Tengok la pada mat rempit,awek diorang cun cun tak?Muka pecah tapi awek gila babi hot.

Macam mana pulak dengan couple yang sama-sama cantik dan sama-sama padan?

Taste orang lain-lain,laki ni tengok awek tu cantik,laki tu pulak tengok awek ni biasa saja.Lain orang lain pandang.Lain orang lain tempat dia usha.Pelik kan taste manusia?Bagi kes di atas yang telah diboldkan,kau pun pernah tengok pakcik dan makcik kau mungkin ada yang dua dua muka segak kan?

So,kalau anda rasa anda seorang perempuan yang ada pakwe hensem macam korea,janganlah sampai kau gunakan entry gua ni sebagai penanda ukur lu pulak.Maksudnya,kau terima semua apa yang aku tulis dalam entry ni,dan kau rasa mesti kau seorang perempuan yang tak cantik,sebab tu dapat pakwe hensem kan?

Jangan berfikiran begitu,ini hanyalah sekadar kemungkinan saja.

Dan aku rasa satu lagi kesimpulan,yang ala kadar dengan yang ala kadar.

Ok trimas.

Chalo.

14 comments:

GadisARMY said...

sangat sokong!
err.. tp kadang2 lelaki hensem2 ni slalunye gay.. GULP!

cik ika said...

setuju,hehehhe,,,selalunye mseti terbaliklah..

Namee Roslan said...

kau rasa kau handsome tak ? em bg aku lah, cantik ni subjective la. tp kalau aku, aku taknak laki handsome. ssh nk jaga ah. lagi tua lagi lah dia hensem. hey ssh hati.

CIK PARO! said...

betul jugak..
kalo 2-2 lawa dan hensem susah jugak..
biasa2 suda..

IQ = Iez Qis said...

beb~ aku terasa la dengan ko~ ye ar, aku tak cantek tapi dapat pakwe ensem gak ar...adess~~ terkena la beb~

mostly aku mmg nmpk cmtu, lelaki ensem gila babeng, tapi plih aweks low profile, macam sweet sgt!

yang sepadan, sama cantek sama ensem tu rmai gak aku nmpak...mcm pak sdra aku...dua2 segak!

pemilihan pasangan bergntung pda dri sndri...kan?

MaiRa QuEeN said...

sokong..sebab pnah keje dengan wedding planner..psangan pngantin majoriti macam tu..lagipon perkahwinan itu saling melangkapi..sebab tu la yg lawa dengan tak ensem..

amir aizat said...

ohh ye ker, huhu

izy said...

introduction yg cool.haha

Cik TeN10 said...

ape2 je lah.. asalkan ikhlas sudah..

NadiRah said...

saya suka suami saya...
heeeee.....

Cik Eliza said...

setuju kottt.
tapi sehensommm lelaki pon.. kadang kadang kalau silap jalan, dpt lelaki gay

HUHU..

antechno said...

wow..... :)
:::NICE:::

blogwalking kak... :)

sergeant keroro said...

SK hensem la, tapi pendiam. HAHA :P

Sembang Kemas said...

hensem la pulak,pergh!

pendiam do,sebab aku segan.haha,kalau dah kamcing nanti baru aku jadi peramah.hahaha