Monday, September 3

Pengkhianatan di tempat kelahiran sendiri.

Ya bapak aku dah bersara bulan Julai tahun lepas,tapi family aku masih menetap di Berek Bomba ni.Ada la sebabnya kenapa aku duduk sini lagi.Sayang?Memangla sayang,sebab aku pun lahir kat sini.Tapi perasaan sayang tu makin lama makin hilang dan ditukar kepada perasaan benci gila babi kepada krew bomba yang bajet smart la,setakat ahli biasa,nenek aku boleh masuk.

Aku masih menetap kat bomba ni sebab pa,sebab umah yang baru dibeli sedang direnovate.Takkan la orang tengah renovate ko terkial-kial nak pindah tido dalam tu?Ape ke bangangnya.

Dan perasaan bengang bercampur marah apabila pegawai-pegawai kanan bomba bercakap belakang / mengumpat tentang family aku.

Ada yang cakap 
"Eh orang tu dah beli rumah,dah bersara kenapa duduk situ lagi?"

Orang yang cakap ni pegawai bomba itu sendiri.Macam cilaka kan?Dulu dia dengan bapak aku depan-depan cakap bukan main baik,manis lagi.Tapi bila bapak aku bersara,dia mula tikam belakang.Aku rasa dikhianati oleh orang di sini.

Dan pegawai tu juga dah menghasut ahli-ahli bomba yang mana semuanya budak-budak muda baru setahun jagung menetap sini supaya membenci family aku.Aku rasa macam duduk kat pulau.Tapi takpe,aku redha je.

Dah orang tak suka,dia hasut pulak orang lain.Ish ish ish.

Ada satu malam,time tu aku tengah melepak di pagar antara masjid dan balai bomba.Aku lepak borak-borak kat situ,tiba-tiba sekali pegawai tu a.k.a PAKGUARD tu ternampak aku dan membe-membe aku lepak situ,terus dia g amik kunci mangga solex,terus dia kunci aku depan aku.Bapak la kurang ajar,bapak sape la tu kan.

Family aku juga telah diberikan notis berkali-kali supaya berpindah dari situ.Bapak aku tak jumpa diorang,terus pergi jumpa pengarah,mintak duduk lagi situ.Hah baru dia tau sape lagi hebat.Setakat KB22 dan Pegawai Penjaga,skali gua sailang je.

Ko tunggu la aku grad degree nanti.Harap-harap ko dah berhenti time tu.

Adios.

4 comments:

cik yuyu said...

teruknya org mcm tuh.. ishh geram pulak.. anyway.. yuyu follow sini..

sergeant keroro said...

memang cilaka punya perangai.

najihahfara said...

yes. memang x de perasaan x de hati perut punye orang

Masmira Masri said...

perghh teruknyer...jahat betol xpatot derang buat mcm tuh suka hati lah kita nk dok mana pun bkn menumpang umah dye pun....btw done folow sini jemput singgah and follow ... kpd awk n famili harap bersabar yer...
http://myaleo.blogspot.com/2012/08/wedding-preparation-berinai.html