Thursday, September 6

Siri Otak kat Lutut

Dikatanya otak aku kat lutut...Dan ini merupakan sambungan kepada kisah 

Pengkhianatan di tempat kelahiran sendiri.


Aku buat ni sebab nak bagi penjelasan terhadap pertanyaan yang ditujukan kepada gua,bertubi-tubi jugak la soalan dia,padahal sorang je yang tanya.Oklah aku perjelaskan satu persatu bagaimana boleh terjadinya perkara ini.

Ok mula-mula aku update status ini.
orang takkan tahu ape benda yang aku cite kat status aku ni,kecuali orang yang terasa.Adakah aku menghebohkan kat facebook pasal masalah antara dua family ini?Tidak aku rasa,sebab orang takkan faham ape yang tersirat dalam status aku tu.

Kemudian,ada la orang yang balasnya.katanya:
Harap maaf,muka dan nama tuan punya dipadam untuk mengurangkan aibnya,hanya tuan yang punya status tahu.
Aku nak jawab satu satu.Dari status ni kita dapat tahu,dia ni ade konflik,dia yang bukak cerita kat facebook.Adakah aku?Dikatanya aku yang menghebohkan masalah ini di facebook.
Pasal arahan yang dikeluarkan tu (ni baru aku nak cerita dengan lebih lanjut),kenapa bapak aku pergi jumpa pengarah,mintak extend lagi duduk situ,dibenarkan?atas alasan rumah belum siap.Ya bukan sekadar alasan.Dan pengarah tu berkata lagi "saya tak sekejam diorang".Apa semua tu?Sendiri nilai la.Oh lupa pulak,bapak dia bukan tinggi sangat pangkat dia,mana boleh kluar arahan,maaf la kalau aku ada cakap bapak ko yang kluarkan arahan ye?

Lagi satu,pasal berlagak tu.Ada dua jenis berlagak dalam masalah ni.Satu bapak aku tak layan bapak dia,kedua aku tak tegur dia.Pasal bapak aku tu.Aku rasa bapak aku ada sebab nape bapak aku tak layan bapak dia.Yang keduanya,aah aku tak tegur pun dia,lagipun kitorang bukannya teman tapi mesra.Manusia ni ada jugak perasaan malunya,takkan tiba2 tegur perempuan tu,kang terperasan pulak perempuan tu kan?
Eh eh dia tegur aku lah *gedik

Ini lagi status dia yang secara sulitnya attack aku.Orang lain takkan terasa,aku terasa.Sebab ini antara aku dan dia je.Orang lain toksah nak masuk campur jadi batu api.Ini bukti dia menggelar aku otak di lutut.Dan dia mention kat situ "belajar tinggi2" hahaha.terima kasih wei.Senang je nak matikan ayat macam ni,aku hanya boleh tulis di blog,sebab ini blog makan dalam punya.
Satu je aku nak kate "Sedangkan otak kat lutut pun,aku belajar tinggi"
Bukan nak berlagak,cuma nak matikan ayat dia dan mempertahankan diri aku ni.Kalau aku tak defend diri kang orang cakap aku ni lembik,kena bidas sikit terdiam.Ok la ok la gua tengah nak kecoh ni.
Etika berberek?Ape tu?Etika berberak aku tau la.
Dia nak buang aku ke laut macam osama laden.Aah ye,paling kurang,gua digelar Osama Laden Malaysia.Wakakakakak.
Ada lagi.
-
-
-
-

hahahahaha.ni aku tergelak baca status yang secara sulitnya tuju kat aku.Aah umah aku tu kat atas.Dekat je kan.Betul jugak cakap dia.Tapi ada satu yang tak betul,aku tak kecoh pun.Aku tak cerita pun kat orang lain masalah ni.Sape yang kecoh.


Sememangnya dari dulu lagi,aku dan geng-geng aku kena aim kat bomba tu,dulu pun sebelum bapak aku bersara,macam2 aku ngan geng2 aku kena.Kena tuduh curi basikal la.Yang terbaru ni,jadi saspek pencuri motor dia.Aku pun tak tahu apa lah salah aku.

Bukan ape,bila membe aku datang nak ajak aku keluar.Mula la si dia menghampiri.Dengan nada, "Ehem,kat sini takleh masuk lepas jam 12,ni kawasan larangan ni."
Padahal ketika itu baru jam 9 malam beb.

Dan baru2 ni ketika angkat barang nak pindah rumah,takda seorang ahli bomba pun yang membantu.Lalu je.Nasib baik ada geng2 aku yang selalu kena halau,diorang jugak yang boleh diharap.Eh ape?Etika berjiran?eh eh eh.Tengok cermin la.


Maaf la kalau post aku ni terlalu panjang.Susah2 je korang baca.

Da la,kalau ada penambah perisa nanti,aku tulis lain ok.

Adios.

10 comments:

NadiRah said...

aishh..jap2..pompuan ke dia tu??
tu ar..soh libas ngan paip bomba xnak..kompom dia deactivate teros fb dia..siyes!!! hahahah

wan zuliyana is apel said...

weh org2 cmni ko rply zzzzz je. .
mst sakit hati kne ignore.
*idea revenge ak x sganas nad. .hahaha

Sembang Kemas said...

hahaha,kalau buat zzzz dia tak faham.dia noob,serius ni.dia noob.hahaha

Anonymous said...

hahaha, kasi hentam bro. aku paham situasi ko, aku anak polis, duk kuarters jugak.

kdg2 perangai manusia ni macam cilake, tak patut nak jadi bermesra sgt pon. wakaka

-keroro-

Sembang Kemas said...

dia baru 10 tahun menetap situ,aku menetap situ sejak lahir,23 tahun.GG.

Akim Iqbal said...

pawer pawer.. Ko gaduh ngan makwe ke ? Hahahaha

Sembang Kemas said...

hahaha..nak kate makwe,yela yela makwe,tapi bukan makwe aku la..ko nak?

Sembang Kemas said...

hahaha..nak kate makwe,yela yela makwe,tapi bukan makwe aku la..ko nak?

aniqbukhary said...

Nice.. tapi panjang la bro.. Apepon, suka dgn idea kreatif anda.....

eyjalukman said...

ignore je . org cmtu takyah layan .buang masa , buat sakit hti je. haha