Saturday, July 5

Hidup Enginner JCEC

Alhamdulillah, aku rasa tiba tiba je dah setahun bekerja. Pelbagai makian cacian diterima, tapi aku tetap cool dan senyum. Walaupun kadang2 senyum sinis.

Sepanjang aku bekerja kat sini, aku boleh kira berapa kali aku naik angin. Aku jarang naik angin, nak jaga hati pekerja. Kalau kau buat bangla marah, konfirm2 keje kau xkan siap. Memang diorg xkan tolong kau.

1st time aku marah dan naik angin, time semua bangla malas nak amik besi. Lalu aku terus ke tempat besi dan angkat sendiri. Dan aku tengking2 bangla. Then, bila diorang takut semua follow aku angkat besi. Yela, sebab aku xpernah marah diorang. Sekali gua tengking semua follow.

Tapi tak elok marah2 tengking2. Macam seorang engineer tempat aku ni la. Mesti ada je nak marah bangla sampaikan bangla pun bengang dan barang dia memang buruk gila.

Kali ke2 aku marah bilamana bangla xnak bekerja. Semua tunggu aku yang buat. Kalau dulu la, memang aku la supervisor akulah engineer. Sakit. Memang sakit. Kau nak plan, kau juga kena ajar bangla.

Then now, aku dah dapat supervisor sorang. So aku lega la sikit. Kadang2 supervisor ni pun susah juga nak jaga dan ada pe'el tersendiri. Bengang jugak kadang2. Nak tido kat kongsi pun dia bising. Jeles la tu xleh tido.

Ok la hidup sekarang. Moga moga kedepan nanti semua bertambah baik.

Adioas.

Friday, July 4

ASUS ZenFone & Accessories

Baru-baru ni aku ada review pasal Zenfone 5 aku kan?

Ekceli aku bukan nak tunjuk menunjuk, tak baik bulan puasa berbuat demikian.

Aku hanya nak review je. kehkehkeh

Kali ni aku nak tunjuk kat korang pulak, accessories untuk Zenfone ni, mana nak cari eh?
Ni ada sikit gambo, aku dapat casing ngan tempered glass untuk Zen5 aku.

Saksikan.




Aku tak dapat nak tunjuk tempered glass ni macam mana, sebab aku malas nak bukak nak pasang balik nak lap balik, tapi memang senang nak pasang screen protector jenis glass ni. Tak payah suruh kedai pasangkan.
Aku angkat cover kuning,padang dengan Zen5 hitam, nampak kemas.

Dari situ jugak korang boleh tau besar mana Zen5 ni kan? besar jugak lah sebab tak leh taip guna satu tangan,kena pegang dua tangan.

Korang nak beli? Tak tahu kat mana? Aku pun beli online je, facebook. Area JB aku rasa boleh COD je terus senang. And 100% TRUSTED. Aku siap dah jadi membe dengan dealer dia.

Nak beli? Here.
http://on.fb.me/1xrlEgs

Ini bukan spam, iklan ke ape, tekan terus pergi page facebook dia.


Adios.