Saturday, August 28

lepas test

gua baru jew bangun.huh.penat kot,gua tido pagi tadi lepas maen dota.kaw2 gua tibai membe2 gua,last2 gua pun kena tibai,tapi memang syok la,sbab da abes smua test,ak ape agi,trus lepaskan segala keramat dan segala kuasa yang ak ade,untuk melepaskan geram nak layan game jew.da lame xbwat camni,tpi xbley bwat slalu,orang tua2 cakap,

pat pat siku lipat,
jaga jaga nanti kao terlipat.

setelah mendengar pantun tersebut,gua menyesal xsudah,menyesal ape?sebab xhantar diorg pegi sekolah pantun dulu2 time gua kecik.adesh2.btw.gua enjoy dengan idop gua.lu orang enjoy x?


p/s:klau lu orang mau enjoy,pegi kelab dangdut k.pastikan lu orang bawak passport skali,takut kena chop warga myanmar.

muka basi

setelah sekian lama gua memendam rasa hati gua nak tulis ni.aduh.penat gile gua minggu nih.tpi for sure smua da tamat,gua merdeka awal,wlaupun gua still ade lagi kelas,tpi gua dah merdeka.test smua da abes,dapat jawab,tpi jawab maen2.gua xbley blah ari semalam punye test,ari jumaat.27 ogos.time tuh gua tgh mamai dan babai lagi.tgh syok2 kena mamai2,tb2 membe gua ajak g amek test,gua igt dia kencing gua lebat2,tapi mmg btul ar ptg tu gua ade test,gua igtkan test gua nih mlm.
so ape lagi,tgh kalut2 ni,dengan xmandi,baju busuk,air liur basi penuh kat muka ni,dengan selamba gua sarong baju jaket gua,trus g amik test tuh.gua punyela malu,xmandi beb,panas plak.so gua pegi la amik test tu dengan muka yang xtaw malu gua nih.gua selamber je.tpi naseb baek budak2 klas ak xterhidu bau ak nih.sapu perfume ckit2.habus stgh btol,tpi ckit je,sbab tggl ckit.
so gua dlm diam2 xmandi tuh dpt gak jwb test tu dengan lagak a.galak yang sombong.

Saturday, August 21

liga juara-juara kemas

assalamualaikum ya kepada umat islam.hari ni gua nka cerita ckit..gua rs lawan kami tuk mggu depan agak kemas dan hebat serta kental,ni bukan perlawanan EPL,bukan juga perlawanan bola sepak serta bukan perlawanan sepak raga kampung sentosa,tapi perlawanan 51 sebelah lawan 1.gua rs tertekan,sebab walaupun 51 lawan 1..yang 51 tuh gerenti xdpt menang la.gua gerenti....gerenti..gerenti la diorg xkan menang.sure bin ajaib.

korang nak taw x ape sbnarnye yang melanda kami semua,semuanya hanya kebetulan..kebetulan kenapa?kebetulan sebab kami smua gatal tangan amik benda nih.benda ni bukan dadah atau dadih.semuanya salah kami,sebab kami semua daftar benda nih.benda ape?rilex k jangan tensen2,gua takut ade yang tensen baca post ni trus buno dri sbab ak ckp kemas sangat.

well,ak nak cerita,sebenarnya kami semua terlanjur,terlanjur ape,terlanjur la..tapi xde pembuangan bayi kat sini ok!
kami semua terlanjur daftar subjek ni,subjek ape,subjek geotechnic,subjek material and subjek wastewater ataupun dikenali dalan bahasa jawa,prong nak preng,dalam bahasa melayu,air sisa.

cool man,awesome k,jangan tensen2 k.why u did this to us?(adebahyor U)

kami semua 51 pelajar terpaksa berdepan dengan 1,1 ape,1 paper setiap 1 subjek tersebut.cakap cam PM plak.gua dlu nak jdi PM tpi salah daftar UPU,terklik Civil Engineering,so kenala study kemas2 serta padat dengan aksi action.supaya kami smua jdi ulat buku tuk jawab 3 paper of test.

OMG!

walaupun nampak mudah dan kemas,gua rasa paper tuh tersusun rapat dan kemas soklan2 dia.kalau lawan diorg gerenti xdpat skor byk2 sebab diorg hebat,hebat dan kemas,so terpaksa gua susun ayat cam susun harvest dan tembakau supaya dapat skor dan hasilnya rokok harvest kemas dan padat.

mggu dpan isnin berapa ari bulan tah,khamis dan jumaat.3 test perlu dihadapi.hopefully dapat skor.tpi gua kena jdi ulat buku,gua xsuka jdi ulat,ulat gatal kan,miang dan xkemas.

so,at the end of story,korang kenala buat cam gua,ckp kemas,pakai kemas,serta sembang kemas ok!
wassalam.
p/s:jangan tiru aksi ini.ini memang sangat kemas di sisi undang-undang syariah.lol.


Friday, August 20

31hari sebelum Ramadhan

gua nak cerita sikit2 jadi la ok.cerita ni berkisarkan tentang seorang budak kemas.bukan2..silap taip,gua sebenarnya nak ceritakan kisah horror ckit,kejadian ni btul2 terjadi di belakang gua.
Ceritanya camni,ade banyak cerita.gua kasi asing2 bole?senang nak tengok and senang nak paham,gua taw korang ni smua dah besar2 dah pandai jaga dri kan.

budak kemas 1:hantu ketuk tingkap
perkara ni berlaku seminggu selepas gua dan geng2 gua masuk lokap kat skudai nih.lokap budak2 pandai.gua xkena smua nih,gua tolong sampaikan cerita.citenye camni,time tu kul bape tah,agak2 aku dalam kul4 pagi,membe gua ni cakap dia tengah layan mp3,then...secara tiba2..tingkap diketuk bertalu2 dengan kemasnya..membe gua ni terdengarla ade orang ketuk,sebab kuat dan mudah didengar,lagi 1,dia ni xpekak,masih normal.so dia biarkan jela bunyi smua tuh..maybe ade org nak maen2 kan dia.dia cool,relax,then dia dgar plak orang berbisik2 kat tingkap tuh.gua pun terpikir gak,sape nak borak2 kat tingkap..ahli mesyuarat tingkap kot..tapi xkan la kalau nak borak,kat tingkap bilik orang,ape kate pegi borak kat kedai mamak ke..kejadahnye...tpi gua rasa la,tu bukan orang la,yela almaklum la..setan menggangu anak2 adam ni..bulan ramadham blum muncul time tuh,klu ade Ramadhan,gerenti dah kena piap 1 piap 2 piap 3 lebam bijik mata.at last,membe gua ni kecut,sape xkecut,gua pun kecut,dia pun blah pegi tido kat blik membe laen.konklusinya,baca2 la doa yang kemas2 tuk perkemaskan diri ngan kekebalan yang kemas di keliling anda semua.

p/s:nanti gua cerita lagi..cerita budak kemas 2:hantu berdehem.wassalam

Tuesday, August 17

episod 1 : Ramadhan

3.50a.m waktu Cheng Dong,China
hari rabu lepas,gua dengan penuh semangat yang kemas dan jitu menunggu anak bulan tuk menyambut bulan sebelum syawal.
gua dengan kawan2 gua sedang asyik bersemban dengan kemasnya.sambil sembang2 kena teh o ais suam pekat campur limau panas.
memang kaw2 la gua.naseb baek xde kad poker,klau x,gerenti gua menang dengan kemas nya.tapi aktiviti malam tu gua ngan geng2 gua iaitu budak kemas sekali;fizi hamid,
budak tadika kemas;pali,dua org kawan kedah gua yang sungguh kemas apabila berkata kata.sikat rambut pun amat kemas sekali.kalah dr rozmey bin akob.gua tabik diorg.
malam tu,gua dengan mereka2 semua menunggu ketibaan PM negara Ramadhan iaitu Sahur.sambil2 tunggu tu,gua maen timbang bola satu dua berganti2 dengan bola takraw.lu olang paham x?xpa2 itu xpenting.yang penting sekali,geng kemas gua fizi hamid si petik memang handal dalam memetik dengan kemas sekali,xkira petik apa.petik buah ke petik bola ke petik gitar je dia xreti.gua pun same petik gitar je reti.

4.27 a.m waktu Kuala Lipis,Malaysia
selepas berpenat2 gua bermain2 dengan bola,tiba masa tuk bersiap dengan kemasnya.geng2 gua semua kemas,tadika kemas pun ada.berkemas nak pegi mane?bukan nak tido.tapi berkemas2 nak pegi mengorat makcik kat kedai makan CP kat dalam Universiti nih.makcik tu smua indon2..tah la aku rasa cam indon.xkesah la.tapi kami smua nak ngorat beliau2 belaka supaya mereka tergoda dengan kami yang kemas2 nih.
lalu,gua pun berkata dengan kemas sekali,halo miss,nasi goreng ayam bole dapat x?apahal plak gua nih,salah ayat.
lalu,membe tadika kemas gua pali berkata pula,assalamualaikum cik adik manis gula2,nasi ayam penyet brape satu?ceh skali dia pun same la.oder makanan,tadi sembang kemas nak ngorat makcik2 kat CP tuh.
lalu,sorang membe kedah gua bernama Paob berkata,cik adik bole tak bagi..............nasi goreng cina,nasi tambah ye.paob cam bese la nasi tambah,ingtkan nak mintak number makcik tu tadi.
last skali,membe kedah gua yang sorg lagi,dengan muka baru bangun tido,rambut memang kemas,idola semalaya Universiti nih.berkata dengan ayat2 yang kemas,helo dear,can u give me the menu please..sekali dia skipping kat situ plak..makcik2 indon kat situ semuanya hebat2 belaka,kerana tak sorang pun dari kami dapat number fon makcik tu,dapat makanan je..xpe2 makanan leh buat santapan dengan PM Ramadhan iaitu Sahur.

4.28 a.m waktu Universiti kami
selesai makan je,tanpa pandang kiri dan kanan,kami berlima chow kit road trus.ye la,(kenyang + ngantuk = kiok sekejap)
dalam perjalanan pulang ke blok masing2 kami masih bersembang dengan kemas di atas motor.gua pun dengan kasut yang kemas,padahal nak pegi makan dekat dalam Universiti ni je..tapi takpe..prinsip gua..kemas dalam segala aspek..motto gua pulak..sembang mesti kemas walaupun baru bangun tido.tak kira masa wang ataupun apa2 aje...yang penting sekali kemas.sudah nya sampai ke blok,gua gulung segulung dua harvest,bagi membe gua hisap.gua tak hisap,gua tengok je..sebab perkara tu tak kemas dipandang..oleh itu,kita haruslah sembang dengan kemas sekali tak kira apa situasi.chow.wassalam.