Tuesday, December 21

gua penah digelar......

dulu2,waktu sekolah standard 10(mean form4 la),
gua pernah menggelarkan kan diri gua alchemistboy.
org xgelar gua camtu,cam plik je name,sbab org2 smua duk kampung.
xtaw ape tuh alchemist.
cerita nya bermula setelah gua bermaen2 di lombong time form 3 tuh.
after dis incident,gua terus dipanggil alchemistboy.
camni citenye.
time gua form3,gua slalu g maen lombong,watpe kat lombong?
maen nyorok2.
klu time tu gua kat amerika,gua panggil hide and seek.
nak dijadikan cerita la.
gua nyorok kat lombong tuh.
pastu gua jumpa port baek punye.
gua nmpak lubang kebawah.
pikir.
masuk,xmasuk,masuk,xmasuk.
last2.gua terjun.gelap je.
klu tgk dri atas la kan,xnmpak air.
lepas gua terjun.
splasssssshhhhhH!!!!!
badan gua berlendir2 busuk.
warna ijau.
gua trus naek,and then cabut balik umah.
membe gua yang time tu kena mencari penyorok2 sekalian,tidak dapat menjumpa gua.
hebat kan tempat nyorok gua??
gua dah balik time tu,camne nak jumpe.
diorg cari ak sampai senja.
esoknya gua pegi sekolah,gua gelak2 kat diorang.penat kan cari aku?
haha!
padan muka.
hari esoknya,jiran umah gua yang same umur ngan gua pecah tembelang.
kantoi gua balik!
kantoi gua ijau!
kantoi gua busuk!
sjak dari itu.gua gelar diri gua itu macam.




p/s:gua patut gelar diri gua incredible hulk.baru ngancam.

juz wanna say goodbye to gengblogger

esok hari ape?hari rabu??x.
hari kiamat?x tahu lagi.
Allah saje yang tahu hari kiamat tu bile.
sebenarnye la kan,esok hari hidup gua tanpa internet,tanpa belog,tanpa game.
kenapa?
sebab...
gua da...
nak bersalin.
dah 10bulan 1/2 da prut ni.
ekceli,gua tipu jew.gua taff k.
haha.
esok hari gua da nak pulang laptop nih,yela laptop pinjam,
dah pinjam,xkan nak buat harta kan.
nak buat harta bole je.
t si noris merajuk plak.
t ape plak mak dia kate.
dah2 xleh buat menantu,pinjam laptop lame2,xtaw nak pulang.
so,lepas laptop da xde,xleh la blog.
juz wanna say goodbye to gengblogger.
da xleh baca entry orang,da xleh kutuk entry orang,dah xleh ciplak hasil orang(opss!)
gua xciplak ok.
sape cakap gua ciplak?
so malam ni,nak berbelog sampai pagi.
maybe sampai 1pagi.
goodbye jgak to facebook.
goodbye to nuffnang.
kalau simpati,hulurkan laptop sebijik.
kah kah kah.shut up u.
....
....
T_T
nanti kalau ade mase lagi,gua terpaksa pegi CC la jawabnye.
tapi duit xde.
camne?
klu simpati lagi,hulurkan rm2.50 sehari.
hehehe.

jumpa lagi laen kali.
adios~

kerja berat masa cuti sem

gua nak senaraikan kerja kerja berat yang gua dah buat sepanjang cuti sem nih.

1.tido lambat
-gua selalu tido lambat angkara belog,tapi gua xkesah,syok



2.bangun lambat
-dah tido lambat bangun pun lambat la.tapi limit kul10 jew.kang xpasal kena terajang rider dari mak gua.

3.makan banyak
-gua makan ala kadar,maksud ala kadar pada gua,2 pinggan.



4.maen game
-gua hadap laptop maen game la,klu internet xde,gua maen DS.
syok maen DS kat laptop ORANG.laptop sendiri wat jahanam.

Monday, December 20

petir oh petir

sekali lagi,petir menyambar router free tmpat gua nih.
haish!
xsyok2.
da xbole nak on9.
da xbole nak beloging.
so,ini punya entry,gua guna wifi kat masjid sebelah umah,
curi2 guna,
gua da taw pass dia.
suka suka hati.

album MCR baru,bagi mereka yang mati bile tengok Gerard Way

album baru mereka,
danger days:true lives of the fabulous killjoy
diorang da xbuat emo gothic diorang.
jus ade la lagi saki baki nye.
diorang da nak tobat da.
XNAK GOTHIC LAGI.GILA.

xla ngancam cam dulu,tapi lagu SING bole tahan.

gua mirip orang selatan Thailand.

membe gua penah cakap,wei epul,muka lu sejibik cam orang....orang thailand.

gua terdiam,gua xtaw la tang mana tah thailand nye.

lagi dia tanya gua,apsal lu punya muka putih cam orang thailand?

gua senyap lagi.

pastu gua jawab dengan slumber yaya,apsal ko cakap camtu?muka gua cam perampok thai ka?

dia pun senyap.

gua xtaw la dia kutuk gua atau puji gua.

tapi gua amik sebagai puji-pujian.

mungkin gua hensem cam orang thailand?

or sebaliknye;

xhensem,huduh,perampok,penjahat mata satu.




p/s: gua ada mirip thai ke?

gua Saiful Bahari,bukan Saiful Bukhari

gua teruna lagi la!
gua xpenah kena sontot!
naseb baek..

HOT:Usahawan gila bayang.

kali ni gua nak cita pasal dia ni la.
dlu jus mate 5.
pastu 2 alam.
sekarang da bagi tips2 nak diet plak.
nak taw ape dia tips2 nak diet?
senang je.
1.cari dR.Rozmey
2.mintak jus mate 5,1 katon.
3.makan sampai jadi lampi.bukan ramping k.

Sunday, December 19

kenapa mesti blog awek2 cun jadi pilihan?

entry ni gua buat selepas selidik blogger2 semua,kebanyakannya pempuan.
smua gamba amek sendiri.hot-hot.
tapi gua pun terbeliak kalau tgok amoi2 hot camni,
bukan amoi,cewek cewek.
sape xnak tgok kalau dah ditunjuk nye muka cun cun kan.
pak imam pun terpikat.
lumrah laki tengok pempuan.
gua baru tengok 3 blogger cun.
Hanis zalikha
Fatin Liyana
and
yang ni gua knal
merangkap adek angkat membe gua
Irine Nadia Marcelo
gua tengok followers peh ngancam ramai.
kan3.
plik2.
pasni gua nak copy pic cewek2 cun,
gua bwat blog baru.
gua guna name adek gua.
msti rmai followers kan.
bernas sungguh idea gua.

p/s:dont try this at home.illegally.

punca sebenar Chelsea vs Man Utd ditunda

di pikiran gua,gua terpikir,kenapa mereka xnak lawan?bukan sebab cuaca je.
cuaca memang da salji,musim salji,mmg la salji,xkan kemarau kan.
kan kan.
so,setelah gua selidik dengan kemasnya,mereka menunda game tersebut,yang patutnye ditayangkan malam ni,sebab sebab mereka enggan bertarung adalah kerana Man Utd xnak kalah dengan Chelsea,takut Chelsea naek atas balik,lagi 1 Man Utd takut Man City naek atas jika Man City menang,papepun,klu Man City menang,naek atas gak kan.

Chelsea plak xnak lawan sebab takut jatuh lagi kebawah kena tinggal jauh2.
nanti da kena tinggal,camne nak kejar kan.
naek bas pun gerenti terbabas.




p/s: Arsenal xmaen pun tetap top3.ngehngeh!entry paling bodoh penah ku buat.

just a test

testing testing 1 2 3
gua tgh nak try gua punya blog ni berjaya x

Piala AFF Suzuki

Malaysia mmg da lepas final.
game 1st leg,gua tgk,mmg cun,tpi ade ar ckit2 ntah pape.
2nd leg.lagila tah pape lawan Vietnam,walaupun bertahan je.
serangan da cun,tapi xde penyudah,klu bli Peter Crouch pun da ok da.
gua xpuas hati tgk game Malasia,maen passing cam maen futsal,slow gile nak mampos touch.
aku rase la,Malaysia kena berusaha lagi.
Rajagopal,lu kena mantapkan skill passing tuh.
penting.
klu bole,terapkan ilmu2 one touch yang cantik.
baru bole maen cun cam Arsenal.
tapi gua tabik keeper Malaysia.
hebat!
leh ganti Cech.
papepun,all the best Malaysia!

lubang tersumbat

lu orang penah dok dalam lubang x?
pastu lubang tu,korang sumbat ngan tanah.
dan lu orang tersepit celah celah tanah.

macam tula gua rasa sekarang.
gua belum nak mati lagi la.
gua hanya merasakan tersumbat.
sebab,terlalu boring,atau membe gua cakap bosing.
membe gua sorang lagi cakap,bingo.
kejadahnya membe2 gua tu.
xde kena mengena ngan entry gua.

gua bosan nak mati.
da la guna laptop pinjam.
pinjam sape punye?
sape2 yang hati mulia.
sebab tu gua sayang dia,hati dia mulia,baik hati bagi gua pegang laptop dah 2 minggu.
naseb baek ade laptop.
boleh gua tulis blog.
sejam 2 blog.
cukup tuk hari ni.
kah kah kah.

gua dah tobat

entry ini dikeluarkan sebaik saja perdana menteri konghostan mati.atau mangkat.
gua da tobat.
tobat xnak letak lagu dalam blog gua dah,memandangkan ia cukup hebat dan berat,memandangkan juga internet sangat2 hebat dan mengancam,terlalu lembab nk keluarkan muzik muzik ke 11.
gua nak buang lagu,walaupun lagu faveret gua.
Tun Seri Teja pun suka lagu ni,tapi memandangkan melebihi tahap tahap tertentu,sungguh lembab dan membuatkan gua sakit otak menuggu ia di "play" kan.
gua nak buang ok.

Friday, December 17

musim tengkujuh ke tujuh

hari ni,hari ke-7 hujan tanpa henti,pecah rekod,masuk dalam Book of Record.
Basah.
gua nak noreh pun susah,gua cuti ni suka noreh,gua ikut bapak gua,busuk pun lumayan.
tapi bile da ujan camne nak noreh,air sungai naek,mancing pun xleh.
maen sampan pun xbole.
tu aktiviti masa kecik.
skang da xmaen da,maen mak mak je.
so,smasa ujan,mende gua nk buat?
gua bangun makan tido jela.
petang kalau lapang,slalunye xlapang,gua pegi adventure.
berjalan kaki.
masuk cerun cerun jalan.
jumpa tasik.
jumpa rumah lama.
tapi harta karun xda.
sebab gua hanya pegi joging je.

Saturday, December 11

zaman sudah maju

setelah sekian lama gua berhenti menulis,sekali lagi gua cuba menulis guna tapak kaki,menjadi,itu namanya negara sudah maju.
setelah seminggu bercuti,gua baru start menulis entry ni.
bukan pa,gua bosan2 duk umah gua karang la cite ckit kat blog ni.
sebenarnye gua nak cite kat lu orang,kat umah gua ade internet free,haha
ntah sape punye gua tibai,
tu yg sempat wat entry ni,
dah maju kawasan umah gua,
masjid pun ade wifi,
setiap umah ade wifi,sbab tu gua kate zaman sudah maju.
gua je yang mundur,asyik curi line orang.
gua pedulik hape,sape suh xletak pass.
haha
klu ltak pass pasni,gua da ready pass die,haha.
tQ sgt kepada pemilik internet ini.