Wednesday, February 2

Apa Anda Buat Jika | Kaya

gua pernah diberi soalan macam ni bertalu2 oleh seorang wartawan tidak ternama,
nama beliau,membe gua,dah lame da gua xjumpe dia,tiba2 dia ajak jumpa,
gua pun pelik la,ajak minum,
dia cakap dia blanje,ak set je,da owg nak blanje kan,gua tibai jela,
gua bawak la membe2 gua yang laen supaya dia kena blanje membe2 gua yang tgh sengkek tu.
gua xnak cite la name dia,gua gelar
membe gua je.
dia penah tanya,

membe lame gua:kalau la engko kaya,cam lim kok wing tu,
ape ko nak bwat?
gua:aku nak bina satu universiti lah.
membe lame gua:apsal plak?
gua:dah ni ko gelar aku lim kok wing.mestila pikiran ak macam dia jugak.



membe lame gua xpuas hati,
dia sumpah seranah gua,
membe lame gua:ak nak tanya lagi,ape ko bwat klu ko kaya macam owner genting tu?sape ek name dia ak lupe.
gua:sape?oh dia yang da mangkat tu ek?klu ak jadi dia,aku akan bina sekolah.
membe lame gua:sekolah ape?
gua:sekolah blajar judi,macam sekolah x-men tuh.kan3.
membe lame gua:wtf la lu.

membe lame gua xpuas hati jugak,
dia tibai gua dengan soklan yang lebih nasi,
membe lame gua:ape ko akan buat jika ko jadi usahawan MLM yang berjaya?
gua:belom masa lagi aku nak join MLM la,mane ak nak cekau duit hah?


p/s:kah3,helah2 budak2 MLM,membe gua,ajak gua kluar,kan da kena blanje 3 lagi membe gua yang laen,xpe2 lu kan kaya.kah3.