Saturday, February 26

Niat Blogging Anda.

penat sial nak pikir ape gua nak tulis,asek2 peringatan kepada diri sendiri,
kang rimas plak lu orang kan?
peringatan tuh bagus,tapi kadang2,melawak ke,bercerita ke,ok gak kan,xkan nak peringatan semua entry.
dalam bercerita,ade jugak nasihat.
sape cakap xde?siku kang!


*macam biasa,google search,cik lisa xde kena mengena dengan sandiwara gua!

haha,masa mula2 gua maen blog ni,gua xde pasang niat pun nak membuat modal,
padahal gua xtaw pape pun pasal blog ni boleh buat duit,
gua noob je time tuh,
mula2 nak tulis blog ibarat tulis diari,
bukan pink diari ok!
diari seorang lelaki jambu
kah3,gua xjambu,gua jambu batu,dalam hati ade taman,
muka je ganas,tapi hati kecil cam nyamuk.
kih3
mula2 terpikir gak,emmmmmmmmm sape nak baca blog gua ni?
sape?
blogger?
follower pun xdak time tuh,
0 follower gua,yela,baru 5minit start,xkan nak 1000followers kan?mustahil la~~

so,apekah niat anda,anda dan anda smua semasa mula2 menulis blog?
adakah pasal nuffnang?
pasal tiru kawan?
atau ingin membuat diari online?jambu siot~

16 comments:

gabanMorka said...

sbb bak share minat je kot...lupe la

haha

Syafiq Kadiran said...

dulu suka2..skunk sbb minat...

Saiful Bahari said...

gabanmorka:oowww...share somethg ngan blogger laen ek?

Saiful Bahari said...

syafiq:dulu suka sekarang cinta?kah3

Zulfikar Hazri said...

niat perasan nak jd penulis... syok2 sendiri. haha

Saiful Bahari said...

zulfikar:kah3,perasan sendiri?ok la tuh,blaja slow2.haha

IQ = Iez Qis said...

aku dri dlu smpai skg ske menulis diari...so, aku aggp blog da mcm diari aku....

tapi mostly diary kne tulias hari2...
tapi beshnya blog, kalau ada benda besh nk tulis, setiap mse bley update~~non-stop!

gEe said...

niat nk mengorat blogger2 hnsem. hahaa :P

biskut.marie said...

sbb ak bnyk bende yg ak nk cerita kt org , tp x pna nk bercerita kt org . so ak buat blog ntok bercerita pengalaman hidup :)

Saiful Bahari said...

IQ:weyh,ak da buntu nak tulis blog,ko plak non-stop ek.hahaha,tapi klu diari ni,macam smua benda nak cite,kuar jusco pakai ape,kuar ngan sape.haha,cam da xde privacy la kan.

Saiful Bahari said...

gee: A M B O I ! ! ! ! ngorat yang ensem2?haha,blogger skarang ramai yang ensem2 kcuali aku! :'(

Saiful Bahari said...

biskutmarie:hehe,sharing is caring,right??tapi jangan cite benda yang privacy2 suda okey!

zUlaikha rAzak said...

pkcik!mane tutorial nuffnang yg kau tabur janji 2??haha

Saiful Bahari said...

makcik belang!ade la kat page aku tuh,home,tentang kemas and sebelah lagi tutorial.cari2 XD

Diary of Mine said...

wat blog bab minat mnulis even tulisan x brapa nak cantik ar kan.... =-=

Saiful Bahari said...

dom:tulis kat komp mestila cntik2 kan?haha