Monday, March 28

Duit Nuffnang Haram!!


mungkin benda yang gua nak cerita nih ramai blogger otai da tau,,
tapi gua nak ceritakan jugak la,memandangkan gua newbie,dan mungkin banyak lagi blogger newbie dan noob macam gua nih.
entry kali ini ditujukan khas untuk semua blogger yang ada letak iklan nuffnang.
gua nak kasi reminder sikit,takut2 hangpa smua telan makanan hasil duit haram pulak nanti.

macam mane duit nuffnang bole jadi haram??
duit nuffnang boleh jadi haram bila luorang smua...
merayu-rayu supaya iklan anda diklik..
kiranya luorang menyuruh setiap orang yang singgah di blog anda itu klik iklan anda.
contoh ayat-ayat cinta yang digunakan untuk merayu:
"awak please la klik nuffnang saya,nanti saya belanja teddy bear yang besar nak?"
"awak klik saya,nanti saya klik awak pulak ye,hik hik."

boleh pulak camtu,jangan suruh orang klik iklan anda,biarkan mereka membuat keputusan sendiri,
klik iklan untuk mendapatkan lebih informasi,dan tiada paksaan.

lagi satu,sesiapa yang pamerkan iklan arak dan jugak rokok,berjaga-jaga.kerana anda pamerkan iklan barang haram.

bagi gua pulak,gua tak kisah pun sape-sape nak klik,
sebab gua tau tak ramai pun yang singgah blog gua,memandangkan gua ni newbie dan noob.
tapi setakat nih Alhamdulillah nuffnang ade jugak kasi BE kat gua,walaupun takdela banyak sangat,kire kena simpan lagi la.
orang cakap ape,lame-lame jadi bukit...kan?

alah itu je gua nak cerita,luorang beringatlah ok.

p/s:eleh APU bukan ke ko slalu mintak orang klik nuffnang ko?kah3

14 comments:

gabanMorka said...

tapi biasanya aku jumpe blog dgn iklan nuff yg byk letak phrase merayu kat nuff die

Saiful Bahari said...

gabanMorka:biasa la tuh,tu boleh jadi haram.

Nur Misnan said...

hai.. gd reminder
bagus utk semua ingatan blogger2..

Saiful Bahari said...

NurMisnan:yes..kan banyak blogger2 baru la ni..kan3?

cik fza said...

siap da yg wat klab kt fb nk sruh klik nuff, hb lar.
tak paham btol.

Saiful Bahari said...

cikfza:ade ke?wah hebat diorang..ak tak taw pun smpai ade klab macam th

syafie said...

aku pun selalu terjumpa org merayu suruh klik iklan diaorang tapi tak terfikir pula bole jatuh haram.
ok aku dah follow

jom layari blog saya yg mengandungi info tentang buku dan majalah utk memudahkan korang membuat perancangan dan penilaian sblm membelibuku.

http://orderbookonline.blogspot.com

Myung Dae said...

WAA !! Good information. Harap aku takdelah nak suruh2 orang klik ni.

Jom baca ( Video amateur Tsunami )
http://myungdae92.blogspot.com/2011/03/hebat-kuasa-allah-terhadap-jepun.html

Saiful Bahari said...

syafie:dulu gua pun teragak2 jugak pasal benda nih,now dah confirm baru gua berani post..kalau silap,mampos gua.haha

Saiful Bahari said...

MyungDae:haha..ko takpe myungdae,ko kan jual banner,ade income laen..keh3

Amirul Akmal Khalid said...

ish33... nasib baek nuffnang gua x d sesiapa pown klik... RM 0.00 .. haha!! sedih kan~~

Saiful Bahari said...

mirul:klu orang tu klik sebab dia sudi takpe lah,jangan dia klik sebab anda yang mintak dia klik ok..

liyanalalala said...

oh,
kalau suka2 nak letak nuffnang sebab orang lain pon letak nuffnang jugak? camner pulak?
ok la kan..? sebab tak suruh orang klik pon. niat pon suka2 je.
[oh banyak songeh lak komen nih.]

Saiful Bahari said...

liyana:haha..yang tu xpe..tiada paksaan dalam klik2.kan?