Monday, April 4

5 Golongan Yang Pasti Gagal

oklah sebelum gua nak masuk mood study,gua nak kasi 1 entry dulu,
harap2 sempat sebab mood study gua automatik masuk kul11 kejap saja lagi.
10minit cukup kan?
cukup gua rase..
ok la..kali ni gua nak cerita pasal lima budak hitam,bukan saja hitam legam tapi hati pun hitam.
masa depan tak cerah la maknanya.

5 Golongan Yang Pasti Gagal:
  • Golongan yang buang masa
macam bese,golongan yang buang masa contohnya dia tulis entry tah pape kat blog,baek pegi study lagi baek*macam kena kat batang hidung sendiri je.
ni takpe,gua mencari rezeki kan?cari trafik..haha..gaji sampingan kan?
orang yang suka melepak sorang-sorang atas bukit,pastu tak pasal-pasal menjerit macam kena histeria,golongan yang buang masa.baek balik umah pegi makan,xdela buang masa,buang duit je.kan?
  • Golongan Banyak Alasan
orang yang banyak beri alasan bila dalam masalah.seperti beri alasan lewat masuk kelas,sampai dah tak taw nak bagi alasan ape dah.
banyak beri alasan jika ditanya kenapa ponteng kelas.sampai kan orang benci kau yang banyak alasan,seyes orang benci orang yang macam nih.
  • Golongan yang salahkan orang lain.
menyalahkan orang lain.contohnya,Abu terlupa kejut Ali untuk pergi ke kelas.lepas saja Abu pulang dari kelas,mulalah Ali menyalahkan Abu tidak kejut-nya untuk ke kelas.
"kau la tak kejut aku sebab tu aku tak pegi kelas,demn."
kejam kan ayat Ali?
  • Golongan berfikiran negatif
selalu pandang orang enteng,pandang pun jeling-jeling,orang cakap kalau lu dah start benci seseorang,lu akan pandang orang tuh dalam aspek negatif,kan?semua yang dia buat salah dan ada yang tak kena.
contoh berfikiran negatif juga macam ni,Ali nampak Abu keluar dengan seorang awek,Ali tak taw yang awek yang dengan Abu tu sebenarnya mak dia,ade ke patut Ali pandang enteng kat Abu.
kesian Ali kena lagi dengan gua.padan muka.kah3
  • Golongan yang malas belajar
gua bukan malas belajar,tapi gua nak update blog dulu pastu barula study ok.*gua ni dah macam golongan banyak alasan kan?
golongan yang malas belajar,memang gelap masa depan.maksud gua,belajar tu belajar erti hidup,tak kisah la lu belajar keje pomen ke,tuh kire blaja jugak la kan?tak kisah la lu blaja cara tanam pokok kelapa ke,blajar jugak kan?
jangan duk rumah goyang kaki tengok cd blue je..tu gelap hati gelap masa depan.
TV je cerah tapi hati tak.

p/s:aku tengok ko asyik salahkan Ali je,lagi satu,ko sedar tak ko sape?golongan yang mana?ko golongan yang buang masa taw...

6 comments:

flyz said...

org malas mmg selalu rugi...tak pun kalau malu tak bertempat pun sama.

Saiful Bahari said...

@flyz
kalau nak tambah makan,jangan malu dan segan,rugi nanti.kah3

kumfye said...

aku agree...lol....route to success...

thefye.com click me pls thx

Saiful Bahari said...

kumfye:yes route to success.!

Aiman Raziff said...

hahaha,... nice entry this time.... ada guna jugak tuh....

Saiful Bahari said...

aiman:kah3,trimas2...