Thursday, April 21

Aku Benci Kau!Nyah!

"Ini bukan cerita pasal sesiapa,bukan juga pasal membe gua."

"Wei kau ke Samad yang kena benci tuh?" tanya seorang lelaki kepada Samad.
"Wei Samad Si Loser?" tanya lelaki lain.
"BOO!" jerit si polan kepada Samad.

Kasihan kan Samad?
Sape Samad sebenarnya?

Dulu,Samad nih seorang yang pintar.Boleh dikatakan semua benda dia tahu.
Nak tahu sape menang Maharaja Lawak? Tanyalah kat Samad.
Dia tahu semuanya.

Disebabkan sifat bajet wikipedia bergerak,dirinya dipulaukan dan ditindas.
Akibat sifat diri sendiri,yang hanya menipu dan mengencing rakan-rakan yang lain,dia ditindas lagi.
Akibat sifat nya juga,yang berSEMBANG terlalu KEMAS dan KENCANG.
Dia diperlekehkan.

Gua bukan nak cite kenapa,apa,bagaimana dia dibenci.
Tapi gua nak cerita pasal sikap membenci seseorang.
Gua tanya kat lu,lu ade benci sesiapa tak?
Mesti ada kan?

Lepas lu dah benci dia,lu akan membenci semua pergerakan dan perlakuan dia.
Contohnya,Samad dibenci.
Dan Samad sangat suka makan tomyam.
Rakan yang membenci Samad,tidak sama sekali akan makan tomyam.
Sampai macam tu sekali...tak percaya lagi?

Contoh lagi.
Samad pakai henfon BlueBerry.
Semua rakan akan berpakat takkan beli BlueBerry.
Hebat kan kuasa benci?
Tak percaya jugak?

Contoh lagi la.
Samad suka dengar lagu Backstreet Boys la contohnya.
Membe dia takkan sesekali dah download,dengar atau mintak VCD Backstreet Boys dah kat Samad.

Seriously,lu akan benci semua perlakuan dia.
kan?
kan?

Membe gua dekat facebook penah post macam nih.

"Jika kamu bencikan seseorang,kamu akan membenci semua perlakuan dia." Kyiba Augustine,2011

Lebih kurang macam tula,dia tulis english,gua tak paham sangat.
Gua translate jadi macam tula lebih kurang kot.

So,
Lu benci someone?
Benci ex-gf/bf Lu?
Mesti lepas nih Lu akan benci family dia pulak,kalau Lu memang jenis setan-setan.

yang gua nak cakap pulak;
"Bencikan seseorang biar kasi kaw-kaw punya,biar dia tahu langit kat atas,bumi kat bawah."
dan
"Hidup ni tak sama macam roda ok,sebab roda berpusing,manusia hanya pening"
Tak faham?
Lantak,biar gua paham sorang-sorang.
:adios:

6 comments:

Amira Anorah said...

siapa samad? kamukah samad?

Dzarief Zuhdi said...

Cian Samad.. Sapakah itu?? Avatar aku ker?? Jgn marah2 yer..hehe(^_^)V

http://zuhdifreak.blogspot.com/

IQ = Iez Qis said...

mcm kenal je sape kyiba augustine tu~~ aku report kt becca kang~~ aku benci orang? tak lama, aku jenis dendam je..haha! xde la...sifat mazmuzah jauhkn sama skli~~

uikss, asal ko pnye fb aku xjmpe?? aku nk msukkn dalam group utm blogger nih!! bru dorang buat semalam!

Sembang Kemas said...

Amira:eh eh,bukan ak la. contoh je tu

Sembang Kemas said...

zarip:ang nih,xkn xknal samad?

Sembang Kemas said...

panggil saya rain,eh eh,search nama aku sembang kemas da,...

Becca penah publish post camtu kat fb aritu.hha