Thursday, April 21

I JiJiK la U

"Eiii jijik la I dengan siti kus tuh!" geli minah kepada awang.
"La awat hang jijik ngan tikus,comel tuh." geli awang kepada minah.

JiJik?Gua jijik dengan tikus,gua jugak jijik dengan blogger......
Chop...bukan dengan blogger dot com.
Tapi jijik dengan penulis blog,yang...yang....yang...

  • Gua jijik dengan blogger yang berlagak otai
Dulu,time gua tengah baru,fresh dan masih berhingus hijau tentang blog,gua pernah diherdik oleh seseorang blogger,nak kata otai,tak jugak...
Padahal level dia sama dengan gua.
"Eh blog ape sampah nih?macam tahi je.." kata mamat tersebut.
Mungkin mamat tersebut boleh menhidu bau entry gua.
Hebat.
  • Gua jijik dengan short form
Ni gua nak cakap terus terang,tak suka?takyah baca.
Penah tengok blog yang penuh dengan perkataan ciptaan tersendiri?
Copyright infringement lagi tuh.Memang tak boleh tiru.
Contoh perkataan yang digunakan;"Aq Sk Sgt Kt Mmt Th tw x?"
Jap jap,kalau blog lu private tak pe la kan...
Lagi satu,kalau satu dua perkataan gua boleh terima lagi.Tapi kalau gua bukak blog sedemikian seperti di atas,gerenti gua shut down terus laptop.Seriously!
  • Gua jijik dengan entry sendiri.
Yang nih memang tak boleh dinafikan,gua kadang-kadang pun jijik tengok entry gua yang lepas-lepas,yang lama-lama..
Bersembang ntah ape ntah,ayat nak gebang,tajuk nak hot,kononnya nak tarik pembaca.
Ei beringatlah,first impression orang mestilah pada tajuk.
Second impression pulak,mereka fikir mereka akan dapat input bila membaca.
Tapi kalau tajuk gebang,entry pulak tulis sikit kedekut space sangat,just tulis
"THANK YOU,KEEP IN TOUCH AND COME AGAIN"
Jangan harap la orang nak datang lagi.

Jadi pengajaran gua harini,pastikan jangan berlagak sombong,jangan guna short form dan jangan sendiri-sendiri syok.
Melainkan lu privatekan blog lu,lalu membaca seorang diri.
Orang akan gelar lu FREAK.

"Kepada warga-warga UTM sekalian,marilah bersama-sama Join UTM Bloggers kat facebook,
Terhad hanya kepada warga UTM sahaja."

4 comments:

IQ = Iez Qis said...

ceit~ i jjik la dekat u~ =P....ape nih jijik2 nih~~ xbaek tau..auww~

Sembang Kemas said...

haha,jijik taw,kah3

stiffler said...

jijik lagi korek tahi hidung dan calit ke dinding.

Sembang Kemas said...

kah3,lu stifler memang gua tabik,sebab lu macam pipiyapong.