Tuesday, April 12

Blog-Blog Yang Dibenci Sepanjang Zaman

Orang kata,tak kenal maka tak cinta,dah kenal mula bercinta,bila putus cinta mulalah benci si dia.
Tak gitu?
Bila manusia sudah mula membenci,setiap gerak geri orang yang dibenci itu akan dipandang negatif.
Setiap gerak geri nya tidak kena,walaupun dia bersedekah,tetap dibenci.
Dikatakan beliau bersedekah kerana nak tebus dosa lama la,ape ape la.
Bagus la tuh kan kalau nak tebus dosa lama?Kembali ke jalan yang benar.
Mulut manusia,sape mampu menguncinya?

Tapi kali ni gua bukan nak berceramah bagai semua,gua ingin tunjukkan pada lu semua pembaca setia,jenis-jenis blog yang akan dibenci dan tidak akan dilawati lagi.
Blog-blog begini,gua tak akan masuk lawat lagi,sebab ape?
Ni gua nak cerita la nih,sabar.

Blog-Blog Yang Dibenci Sepanjang Zaman:
  • Lagu kegemaran owner berkumandang.
kes ni memang banyak berlaku,gua cukup menyirap dengan owner yang tak geti-geti buang widget lagu,lu pikir orang datang blog lu sebab nak dengar lagu ke?please la weyh buang menatang haram tuh,kalau lu nak kata "ah mampos ar blog gua!". YA!ITU BLOG LU! kalau nak letak lagu,baik lu privatekan blog lu,tak perlu nak publish.
  • Widget situ-sana-sini
Blog macam nih pun ape kurangnye,kalau dah banyak sangat widget,tak guna jugak,kononnye nak tunjuk kat orang yang lu mempunyai kulit muka yang cantik.Nak tepek muka lu boleh je,tapi janganla sampai 100 picture?gila ape?
Lagi widget-widget yang takde guna,contohnya mempunyai widget nak kira bape orang users yang online.Nak sedapkan hati,letak banyak-banyak.1 cukup la oi!
  • Nak kaya cepat
Blog jenis ini pulak,asyik nak kaya je,nak kaya tanpa usaha,tulis entry malas,tapi pegi tayang iklan belambak-lambak.Kalau visitor blog lu ramai takpela kan,tapi visitor seciput je,ade hati nak letak iklan yang mahal-mahal.Sekadar yang free takpela jugak kan?
Pastu mula la kata "sukati aku la,duit mak bapak aku,bukan duit mak bapak ko"
Aah,btul duit mak bapak lu,bukan duit mak bapak gua,so?
  • Blog 20++
Blog yang mengisahkan sepasang papa kedana yang tiada wang untuk membeli baju,tetapi mempunyai kamar yang besar.Ape kes?Anda faham?
Hah!Itu dia,blog biru-biru otak kuning.
Lu ingat blog jenis nih boleh pergi jauh ke?Kalau ade visitor pun tak lame,dan takkan tahan lama.
Dan hanya akan dipenuhi pelawat bila time orang gersang je,mengerti?
  • Blog Izyan Balqis
Lu nak tau tak sebab ape gua benci blog beliau?Sebab tuannya overacting la,syok sendiri la dalam bahasa melayu.lu nak tau lagi tak?Asyik-asyik gamba wall-climbing taw~euwww..jeles I!
Jangan terpedaya dengan tipu muslihat beliau,karena gua jugak yang sedang tipu muslihat anda.
Ekceli gua tak benci pun blog nih,ini hanyalah sekadar promote,kepada anda pembaca setia,ada bran?
Klik la sini.

Itu saja senarai jenis blog yang gua benci,yang no 5 tuh tak termasuk,tak pasal-pasal gua kena baling dengan high heels kang,tak ke bocor kepala otak gua nih kang.

25 comments:

IQ = Iez Qis said...

memang nak kena baling dengan wedges gak mmat nih~ [sorry ar, aku tak maen high heels nih] jeles apesal?? haha! satu2 aku bce, sengal, last kali aku jadi sasaran~ damn2!! =P

Saiful Bahari said...

jom kite kutuk dia,jom2!!
oow wedges?ko baling aku makan.
haha..!! =P

[sutera kasih] said...

setuju yg nombor dua hehe

IQ = Iez Qis said...

siot der~~~ ye ar~ aku ada wedges je...nk mkn? xkenyangnye ko nti!

Saiful Bahari said...

sutera kasih:yang no4 tak stuju?kah3

Saiful Bahari said...

IQ:jom kutuk dia lagi,eh jap,chezzy wedges ade tak?

Kimi Yun said...

aiiii,,,yun dtg singgah dari twitter...
yun setuju yg no 2..bile byk sgt widget,loading bkn maen lme..

Saiful Bahari said...

Kimi Yun:aah,lupe nak mentionkan yang banyak widget membuatkan loading yang lambat.kan?

aimi shahida said...

setuju dgn yg nom 3.
iklan iklan

wan zuliyana [apel] said...

demmit, smngt ak bace.
igt ko nk kondem izyan..cis haha

Fauzie Jasmani said...

Singgah sini..salam kenal..i follow..

Latest Entry : Jom download Toolbar UpProfits with Alexa Rank..

Saiful Bahari said...

aimi:haha,tu yang nak kaya cepat,tak lari kemana la benda iklan ni semua kan?

Saiful Bahari said...

apel:haha,xpe lepas ni aku kondem ko plak nak?haha

Saiful Bahari said...

fauzie:terimas!!!

zUlaikha rAzak said...

lu mmg blogger tbaek.cemerlang abes lah.sume ciri takde kat lu.haha

eddy said...

kesemua point tue x de kat dlam blog aku..bahkan..aku siap bg high speed loading time lagi untuk korang surf blog aku... hahahahah <-- poyo... meanwhile... ape yang ko tulis tue betul...aku pun agak jem bila blog bnyk widget... x mesra netbook!.. aku guna the powerfull of mozilla add on untuk buang segala "widget2" or benda alah tue :)

Saiful Bahari said...

ika:haha,ade satu ciri pada blog aku nih,blog nak kaya cpat.kah3

Saiful Bahari said...

eddy:haha,ek tapi blog ko ape?xde backlink pun,kasi ar sikit,camne ak nak tengok kan,yeah!i prefer mozilla jugk!!!

IQ = Iez Qis said...

smlm aku da mkn chezy wedges daa~ sorry ar, xde smpan utk ko~ sbb ko tulis entry nih ari ni~...klu ko tulis smlm, aku bley la simpan satu keping utk ko~~ =P

Saiful Bahari said...

IQ:kah3..alah bli la baru..esok..ok?haha

IQ = Iez Qis said...

bley3...ko kne bwak aku~~ lalalalla~~

anamizu said...

baling dgn wedges?hahaha power arr!

eddy said...

x de backlink ker??
bkn kalau click kat nama aku tue terus divert ke blog aku ker... :)

Sembang Kemas said...

@eddy
eddy,klik kat SINI yang aku tulis tuh,baru divert terus,aku tak backlink kat nama dia.

Sembang Kemas said...

@anamizu
sape nak join main baling2 nak?