Friday, April 29

Kaciwa

Wei,lu orang pernah kecewa tak?
Lu kecewa sebab awek lu membe lu tibai?
Tak kisah la ape jenis kecewa sekalipun,gua nak bagitaw kat lu semua,
Kadang-kadang,kalau gua menulis entry yang bodoh-bodoh,yela entry bodoh-bodoh macam gua tulis merapu maybe time tuh gua tengah serabut otak,pastu mengada nak update blog,
so produk yang akan keluar jadi sampah.

Mungkin ada entry-entry gua yang menjengkelkan bagi lu semua,dan ada jugak entry gua yang gua sendiri menyampah nak tengok,sebabnya gua tulis ape benda entah.
Ini la yang dinamakan,gua belum matured dalam menulis sesuatu isu.
Kadang-kadang pasal isu semasa,gua main tibai je cakap,langgar fakta terus jadi auta.
Tak pasal-pasal kena tibai dengan blogger lain pulak.
Tapi setakat ni alhamdulillah takde lagi yang nak tibai gua.
OoO..kejap lagi ade la tuh..haha.

Tapi di sini,gua kali nih nak meluahkan perasaan gua,bukan macam si hensem tengah nak propose awek tuh tapi gua saje saje nak luahkan,rasa kecewa menulis sampah.

So,lepas ini mungkin gua akan berfikir dulu,ambik masa 2-3 hari,baru tulis.
Baru la isi mengancam dan power kan?
Dari situ jugak gua boleh mengukuhkan lagi identiti gua yang masih lemau dan lemah ni.
Bila dah cukup power dan identiti dah kental,baru boleh start tulis hari-hari.

Kebanyakan entry gua yang lepas-lepas merupakan sampah bagi gua.
Mungkin bagi anda ianya sekadar satu hiburan..Ada satu entry yang gua rasa betul-betul sampah!
Gua taknak bagitaw la,sebab nanti akan menyebabkan pihak ke3 ke4 ke5 akan turut 
kaciwa.

8 comments:

IQ = Iez Qis said...

aiyaaa....asal nak keciwa2 lak ni...asal aku xnah rasa keciwa pun selama aku bukak blog ko nih? chill la beb~

Sembang Kemas said...

ko tak keciwa ke baca entry sampah aku?*tetibe emo
kah3.
alah,kadang2 aku rasa macam tula bila aku buat entry yang tak cukup power,asyik benda sama,macam dah takde idea,tengok aku asyik2 buat dialog kan?
macam dah takde idea.

wan zuliyana [apel] said...

aku tak rase sampah pun.
but still, cmon epul, go go caiyok!

maybe setiap kali lepas tulis sumthing, ko bace balik bbpe kali, jgn publish terus. publish biler ko sendiri rase puas hati. just sayin.
:)

Sembang Kemas said...

haha,tapi gerenti bile dah tulis cepat2 nak tunjuk kat orang,kah3..

maybe sifat bajet hebat tuh ade dalam diri aku kot,kena buang sifat tuh.kah3

HAZWAN17 said...

susah tu nak cari idea
bukan senang....
aku pun payah jugak nak cari idea nak update blog...

nur dhiya' aida said...

jangan keciwa keciwa . kasik hati girang !

Sembang Kemas said...

hazwan:kalau idea bodoh2 belambak je,nak tulis idea pandai tu yang payah

Sembang Kemas said...

nurdhiya:tengah cari idea nak kasi hati girang la nih.huh