Friday, April 15

Kau Macam Babi

Gua bersiap lewat,orang lain semua sudah bersiap tetapi gua still lagi main bola,
"Gedung-Gedang-Gedung-Gedang.gol!" jerit Jon Champion.

Lepas je mandi-mandi,gua terus sliding dari tingkat 2 ke tingkat 1..macam kemunculan kamen rider kesukaan kanak-kanak macam gua.
Gua ajak membe-membe gua,semua pakat nak ikut lepas tengok gua berpakaian kemas,kasut croc,baju kolar diangkat,gelang.
Macam nak pergi kelabing.
Dengan berbekalkan motor legend,gua bertolak dengan membe gua.

Sampai je kat tempat yang gua nak tuju tu,gua tengok,ramai jugak orang datang event ni,gua rasa gua dah lewat ni,
tapi gua berlagak cool,jalan slow motion.
Rambut terbang ditiup angin.

Masuk je gate,gua terus mencari tempat kosong,semua pakat duduk sorang-sorang,tak nak duduk berdua.Takut katanya.
"Takut apa?Lampu cerah terang tang-tang lagi,bukan gelap pun.." bebel gua sorang diri.
Tapi gua terpaksa la duduk sorang,semua pakat duduk sorang,gua selamba angkat kerusi,duduk...dalam keadaan slow motion,awek semua tengok.

Gua duduk,menanti pelayan,
Tiba-tiba
datang seorang pelayan memberi sekeping buku.

Buku jawapan.
Buku kosong,perlu diisi jawapan di dalamnya.
Bersertakan sekali dengan kertas soalan.

Setelah diberi kata mula,gua duduk tengok je kertas soalan tu.Sebab gua tak tau nak jawab ape.Gua blur.

Tak lama selepas tu,ade seorang amoi memerhatikan gerak geri gua,muka dia ketat,memang menakutkan,dia lalu-lalang kat sebelah gua,dia tengok je gua,lama dia perhatikan gua,
Ibarat gua macam banduan penjara pudu.
Tapi gua cool je,gua buat-buat tak nampak dia.


Dalam hati gua mencarut "babi lah kau,aku nak keluar toyol pun susah!!"

14 comments:

wan zuliyana [apel] said...

haha. oke tak test tadi?
lagi mau tanya ek? :b

ima althafunnisa' said...

haha..kelako...ingat nak pergi kelabing tadi...^^

Along Usop said...

potong stim btol nak mentoyol... =p

Saiful Bahari said...

apel:haha,toyol takboleh kluar,macam mane nak perform kan.haha

Saiful Bahari said...

ima:haha,pergi kelabing dengan hang tuah jom!haha

Saiful Bahari said...

along usop:tula,kacau orang je amoi tuh,geram aku..huish!!

IQ = Iez Qis said...

siot jer nak pakai toyol~~ asal ko tak tulis je dlm buku kecik tuh~ bukan ada ornag nak cek selai2 pun..haha! aku mengajar org buat jhat!!

Saiful Bahari said...

IQ:ish3,tak baik tau simpan toyol dalam buku sifir,nanti penat toyol tuh mengira taw,ish3.haha

javanese DOVE ! said...

lain kali tulis je kt seluar kau...
pastikan seluar cerah sikit,
tapi,jgn tulis guna marker-pen pulak!

Saiful Bahari said...

kah3,sluar bahaya la,nanti orang nmpk,gelar aku bapak toyol pulak kang,kah3

IQ = Iez Qis said...

toyol penat kira xpe..dri ko penat kire kan? elok gak dier dlm buku sfir tuh~ tak der la terperuk dlm sluor ko...da la ko xley nk kuorkan~~

Saiful Bahari said...

IQ:haha,tapi kalau dalam sluar abis la terbakar dia,panas.haha

shahniz said...

kah..kah..kah.. ko nie tak brubah2.. kalo aq kat sini nak pakai toyol kena pakai baju labcoat.. baru senang..

Saiful Bahari said...

shahniz:haha,bawak toyol dalam lab coat?cool gile kot,kah3.