Saturday, April 16

Kenapa Aku Tak Beli Surat Khabar...

Trend family gua,memang macam nih,kalau tengok kat umah gua,gerenti satu habuk surat khabar takde,kalau ade pun surat khabar jiran sebelah dipinjam untuk dijadikan alas periuk belanga.Juga dijadikan kapal terbang edisi besar oleh adik beradik gua,jika dibaling dari tingkat 6,bayangkan kelajuan jet pejuang tersebut,hebat kan?

Kalau gua beli paper pun,gerenti gua jadikan dia belon panas,syok main benda nih,baca yang penting-penting,pastu trus bakar jadikan belon panas.
Tak pun mak gua akan jadikan alas minyak bila masak keropok...errrr

Bapak gua pulak tak suka beli surat khabar,gua lagi la tak suka.
Bapak gua tengok berita kat tv jela,live sikit, kan?tak mainla tengok maharaja lawak kat tv,tengok kat utube la,kata bapak gua.baru ade class.

Gua sarankan lu semua takyah la sibuk beli surat khabar,cerita yang berguna dan info-info sikit je,selebihnya,hanya cerita luar biasa yang berlaku kat negara kita nih.
Contohnya,
  • Cerita seorang minah yang dah serik couple,pastu abiskan masa dengan kucing je,tak layan lelaki.Cerita ape tuh?muka depan pulak tuh.
  • Lagi,cerita pasal skandal video seks,weh,takyah la nak tunjuk dekat orang awam semua benda tuh,saje je nak cari gaduh kan?Buang masa gua je beli newspaper..
  • Lagi,cerita pasal pelacur sana pelacur sini,kononnya sudah insaf,kalau dah insaf bagus,tapi yang tak insaf tuh,pegi jahanam,kata gua.
  • Lagi,cerita pasal nenek tua kahwin empat,hebat.Tajuk je gebang,macam tulis blog jugak la,nak kasi laris kan?kah3

Kalau bahagian luar negara tuh pasal Palestin tu takpe la,yang tuh bagus,so nanti nak bli paper,amik bahagian luar negara,yang dalam negara,amik sikit-sikit dan penting je.Juga amik la pasal sukan,sebab gua rasa sukan 100% pure punyalah!
Takyahla amik bahagian pengakuan duda,pengakuan janda,pengakuan takde dara.
ape kelas..

Lagipun sekarang kan zaman IT,gua baca online jela,kang tak baca orang cakap gua macam katak.kan kan kan??

p/s:Gua rasa sape yang beli newspaper,
kebanyakannya hanya nak baca pasal seks je kan?
lagi-lagi paper hari Ahad.. =D
peace.

10 comments:

aza said...

btol2...aza pon xlyan srt khaba...
kdg2 tgk pic ja...selak2 cmtu ja...
hahaha

Saiful Bahari said...

kah3,yan xbesnye part cerita melayu,mcm drama.ish..

Dayana Nasir said...

betul la tu. aku pun naik bosan baca paper ni. rumah aku beli paper pun kalau dah takde paper nak buat alas-alas memasak kan. hahaha

Saiful Bahari said...

haha,bli paper semata-mata nak kasi alas-alas kan?kah3

IQ = Iez Qis said...

tu la, family aku lagi canggih~ ambik pper orang laen, bwak balik kampung, bagi kat mak su yang wat industri kecilan, buat bakul dari surat khabar..style x?? style kan~~ haa~

shahniz said...

umah aku beli paper tuk alas masak jew pul.. kalo baca pon yg buat alas pingan.. makan smbil baca paper alas tue..tue pon paper dh berkurun punya..hahaha

Sembang Kemas said...

IQ:eh bakul kertas?pergh kreatif gile mak su ko tuh ek?boleh buat handbag kertas tak?

Sembang Kemas said...

Shahniz:kah3,makan nasi lemak daun pisang sambil baca paper yang berabad dah.kah3

il ya na said...

dtg gegar blek kat sini..

Sembang Kemas said...

trimas!