Friday, April 1

Tak Semua Wanita Baik

  ehem-ehem,
sebelum gua nak tulis panjang-panjang nih la kan..
gua harap kepada wanita sekalian,jangan terasa..
jangan pulak anda berkata kat gua,

"alah nanti ko kawen ngan pompuan gak!!"(nada marah)

nak taw cerita baca sampai abes dulu ye..

ok,memandangkan gua bekerja sambil belajar kat UTM nih,
tiap hari kena deliver barang-barang...jual makanan kepada student-student laen.
menjual jelly,sambil-sambil tuh,gua ade la intai-intai sikit blok pompuan kan..
gua bukan pegi skodeng,intai mean observation la...
gua observe hari-hari...tengok punya tengok,sampai la hari ni gua nak cerita pada anda semua..
cuba teka,ade tak budak pompuan beli makanan tapi tak bayar?
hah?ape??takde pompuan macam tuh??
salah!
sebenarnya,ramai perempuan sebegitu kat sini..weh da makan tuh bayar la kan?
sedangkan laki-laki pun pandai bayar...
wanita?muka nampak ayu,muka nampak comel,tapi kalau makan makanan haram..
gelap jugak hati tuh..
bayangkan gua letak 10 cawan jelly,bile gua nak angkut pada malam nya,jelly abes,duit kosong..ni special gua cerita pasal kat blok pompuan..
makan free?jelly tester?kepala jimbit kau..
persepsi gua terus berubah..
gua berfikir "tak semua pompuan baek ek?"

lagi satu insiden,time nih gua hantar jelly jugak...
and then ade pulak minah nih,dia bukak penutup kotak jelly,
and then tak tutup semula,then penutup tersebut ditiup angin..

pastu,mula la penutup melayang dalam longkang..
and then beliau buat-buat tak tahu..
dan tidak mengendahkan penutup tersebut...mana pergi sikap wanita yang caring?
ape kes?
jijik dengan air longkang?
da taw bukak taw tutup la kan?
pastu pompuan-pompuan laen yang lalu lalang kat situ pulak buat tak endah jugak..
"alah bukan aku yang buat,pedulik la!!"
"euwwww geli la I!"

walaupun perkara nih kecik je...tapi sangkaan gua yang wanita semua baek-baek terus meleset..
nampak je ayu tapi perangai macam kutu.

teruk sungguh...

so,dont judge a woman by its cover je ye..buang cover tuh.keh3*melampau!!!

p/s:wei APU,keje ko nak kondem awek je ek?ko gay ke?

5 comments:

[k]o{q}i[n] said...

sumenye sama je laki ngn pompuan dari segi tingkah laku. nak kata laki jht, x tanya lak ape sebab laki jdi jahat. Itu sume terletak atas individu tu sndri.. pokok pangkalnya, hati dan niat..

shahidakharudin said...

haha, kebaikan terletak pada hati, bukan jantina

p/s:kau xpayah hantar jelly kat diorg, hntr kat aku je haha

IQ = Iez Qis said...

naseb laaa~ eh..aku lpe laa..ari tu aku ad byar x jelly..ermm..rsenye dah~~ adoi! aku pelupa!!

Saiful Bahari said...

koqin:perghh ayat2 yang kencang di situ,tula,lagipun aku bukan nak tunjukkan keburukan pompuan tuh tapi beringat2 la sikit.

Saiful Bahari said...

IQ:oooww ko la makan xbayar yekk.hahaha...ala klu membe2 aku tak kisah sangat la..