Friday, May 20

Antara Maharaja Lawak dan AF9

Oh..malam ni Maharaja Lawak Minggu 8.Memandangkan umah gua ade Astro tapi Warna takde,so gua tertunggu-tunggu la video yang akan diupload oleh orang-orang tertentu.

Emm..dengar kata pihak Astro dan sound pihak Youtube supaya buang video Maharaja Lawak yang baru,

Agak-agak diorang mesyuarat macam mana?

"Eh Utube,kalau lu nampak video Maharaja Lawak dalam Utube,lu kasi clean ok?" kata pihak Astro


"Wow nanti kurang la orang datang Utube,sebab Maharaja Lawak sudah takda..jangan engkau nak memboikot gua weyh." tengking pihak Youtube.

Mungkin mereka bermesyuarat sedemikian rupa..

Mungkin juga mereka berbahasa inggeris?
Mana gua tau..suka hati depa la nak kata ape kan?

Gua heran la dengan Astro,nak cakap tak kaya,memang konfom kaya,dengan AF la,dengan SMV la,HBO bagai la,ramai kot yang langgan.
Gua rasa untung banyak tuh...setakat nak bayar kat syarikat TV luar negara,sebesar kulit kuaci je.

Kaya,kaya,nak kaya lagi,macam-macam ditambah,BabyTV?WhatTheHill!
Gua rasa gua memang sesuai dengan channel tu,sebab gua nak kekalkan Babyface gua.
Ok,macam bongok.

Naseb baek umah gua ada baby,tapi baby tu pandai ke tengok TV?

Baby punya Astro!!
Percuma sehingga Oktober.

Lepas Oktober,berbayar,shait!shait!shait!

Gua kesian la kat mak bapak gua,diorang terpaksa la beli kartun,adik gua nak tengok,tak beli kang merajuk bunuh diri pulak.
Naseb baek dia tak gila AF.
Kalau tak,gua yang bunuh diri.


p/s:Gua benci AF9,best ke?Gua tengok aritu time lunch,termuntah balik nasik gua.Puih.



8 comments:

IQ = Iez Qis said...

nseb la~ umah aku ad pkej tu tpi mslahnya aku xsmpai umah lagi!! camne nak tgk?? adoyai! skrg pn nga tgk kt youtube, ad je yg upload~~ besh3!!

Anyyss Shuhaimi said...

AF9 tak best..rasa nak campak tv masuk dlm sungai ble tgk AF9..nasib baik mak abah punya tv..

Sembang Kemas said...

IQ:haha,kejap lagi hilang la tuh kena remove,lagi satu Astro jugak la yang buat decoder yang boleh record.kan?

Sembang Kemas said...

af9 cam bangang dan gampang,aku rasa nak sengkeh sekor2.

wan zuliyana [apel] said...

kalau ko duk umah aku mmg setiap mase la ko muntah epul. haha

NAZREE said...

kalau AF, wa tonton hazama je, sebab Hazama punyai experinence dalam menyanyi on stage.

Untuk ML, wa tengok Jozan, Jambu n sepah je. Itu je yang seronok nak gelak.

Sembang Kemas said...

@wan zuliyana [apel]

adek bradek ko peminat af?

perghhh..puihh puihh..

Ko pulak?

Sembang Kemas said...

@NAZREE

gua dengar2 jela,Hazama boleh tahan.

ML lagi power la dari af,

gua suka Jozan.