Monday, May 9

Apabila si Gadis Putuskan Hubungan....

Kali nih gua nak buat entry serius,macam Obefiend buat,semua serius-serius kan?Gua pun kena serius kalau nak teruskan menulis.Lu orang pun kena serius bila membaca,sebab bila anda serius membaca,anda akan mendapat ilmu,takkan nasi pulak?Beb...serius la..

Gua nak cerita pasal kisah cinta la pulak,memandangkan ramai orang berkapel termasuk gua,hah kantoi gua tidak single.
Ok serius,kisah cinta kali ni sedih sikit,sebab melibatkan putus-putus dan putus cinta.Putus sambung putus tak sambung-sambung dah.haish!

Terpikir jugak kat hati gua,macam mana kalau si gadis yang memutuskan hubungan percintaan?Yela,sebab gua lelaki,mesti gua tau macam mana rasa hati bila memutuskan hubungan.Gua nak tanya,

kalau si gadis putuskan hubungan dengan pakwe dia sebab jantan lain,ape yang si gadis akan rasa?

Hah,jangan nak ngelat lari dari persoalan gua,taknak ngaku ye,gua tanya baik jawab!

Kalau pihak lelaki yang mintak 'break' dengan si awek sebab perempuan baru,kadang-kadang si lelaki masih ada teringat ex dia.Gua nak tanya lagi,si gadis ada macam tu ke?
Or buat-buat tak tahu dan teruskan dengan pakwe baru?

Gua terpikir jugak,betul ke ada si gadis yang materialistik yang macam dalam drama TV3 tu?Yang bertukar-tukar pasangan ikut sedap mak bapak dia je.Ade?
Gua tengok macam takde je...drama menipu,lepas nih gua taknak tengok drama dah.

Serius!

Antara 3 persoalan tadi,yang paling gua nak tahu,yang 1st tuh.Yang 2 dan 3 tuh kalau nak jawab,jawab je sekali,senang cite.

Please,jawab dengan serius,nak bermain-main dengan gua,kat sini jugak gua tempeleng.huh!
Marah*


p/s: "eh ade orang nak jawab soalan aku ke agak-agak?"

31 comments:

:: Dee Apit :: said...

jujur ckp x ingt da ex lma~...

NadiRah said...

nak berak pun seyes..
taik suka yang seyes jer..
seyes~

Sembang Kemas said...

oh,ini mungkin sebab ex yang buat hal kan?

Sebab tu dilupuskan terus.

:: Dee Apit :: said...

haha..yup...n bkn sbb dya da pompuan len..perangai..n hubungn tu mkin hambar..n after break ngn dya,kapel plak ngn my bf right now

ubi masam said...

biar je dia pergi dengan jantan tu,masih ada ramai lagi orang yang lebih baik dari dia kat luar sane.cuba untuk lupakan dia kalau masih baru.cari pekara yang boleh melupakan awek tu...

p/s: nasihat untuk kawan

Sembang Kemas said...

nad:itik kuning berak serius ke?kah3

Sembang Kemas said...

oww..macam tuh,maybe sebab dia tak bagi attention kat awak kan?

maybe ade benda yang lagi penting dalam hidup dia.

IQ = Iez Qis said...

org prmpuan ad gak ingt ex dier laaa..mcm aku nih~~ haha! tapi siyes! aku xtpoo~

IQ = Iez Qis said...

org prmpuan ad gak ingt ex dier laaa..mcm aku nih~~ haha! tapi siyes! aku xtpoo~

Sembang Kemas said...

jap2,bukan gua punya cerita la nih der,gua ngan awek gua ok lagi la.ape ni der...tempeleng mau?kah3

Sembang Kemas said...

iQ;owww..kasi taw bf ko yekkk..haha.kantoi

:: Dee Apit :: said...

haha..mna taw?..mmg sbb tu gak pun..so n pda msa tu gak sya da kwn ngn sorng mamat ni..so end up ngn dya ja terus..mls nk pikir ex...

Farhanah Mokthar said...

perempuan selalu nye akan ingt dan setia pada kekasih yg terakhirnya..

Sembang Kemas said...

farhanah:kau leh gerenti ke pakwe dia tu akan kekal ?

macam mana kekasih terakhir??

ijatkomeng said...

perkare biase bg ak...hahah...ak diputuskan bkn ak y memustuskan...sbb??ko ty la y memutuskan tue..hahah

sharifah husna said...

sikit pown xingat kat ex lama

ikin hamdan said...

errm.. biasenye pompuan tkkn cri len slgi laki tu treat dia elok2.. ^^ so mybe ble die mntk break sbb laki len, ade la tu yg tak kna..

adkh ak mnjwb persoaln incek SK? :D

Sembang Kemas said...

ijatkomeng:haha,mungkin itu sebab ko kuat main dota kot.kah3

Sembang Kemas said...

husna:haha..ni kes ex lama berfoya-foya ye?

Sembang Kemas said...

ikin:emmmm....maybe sebab laki tu menduakan dia,so si gadis mula cari lain dan tingglkan laki tu kan?

zUlaikha rAzak said...

ohoo..kalo ak jujo r an.still ah ingat ex lame.lagik2 yg kite syg giler 2.laki camtu gak ke?

Mutiara Bernilai said...

takde pengalaman lg la.

sori xleh jawab


serius!

CIK CHIPSMORE said...

huhuhu...kalau jujur kang..garenti kantoi nye kan??hahah...
ok2..aye stay ingat pada xlame aye..lebih2 pada 1st love.. die lain dri yang lain laki aye penah kenal..
kami brekup pown dsebabkan faktor umo n life masing2..uhuh.. so skang kalau lah aye dah ader peganti suatu hari nanti...aye stay ingat kat exbf aye tu ..sampai kehembusan nafas terakhir aye..kerana die yang mengajar aye erti kasih sayang n love..uhuhuh..waahhh...terbaik dri ladang...agagaga

Ecah Ecot said...

pengalaman putus ngn pakwe yg x brape nk declare pakwe la...err..rasenye sbb rase x serasi la...x rase sedih lngsg..sbb xde perasaan sgt kot mase 2 sbb main2 lg..huk3...

hatred24 said...

klu gua, perasaan boleh hilang tp utk lupakan tu mungkin susah.

Sembang Kemas said...

@hatred24

gua suka ayat lu,perasaan hilang,tapi mungkin susah nak lupa orangya.

AesyaZealous said...

takde perasaan..haha.. eh jap. gua pernah tinggalkan bf tp bukan sbb lelaki lain.so gua pn xtau la cmne perasaannye..haha (alamak, main2 lak..lariiiiiiii)

Anonymous said...

ex gua ade pompuan lain derrr.. putus jela! hahaha.. now im engaged :) alhamdulillah..

n.glizzy

farhanieza said...

my ex banyak salahkan gua dalam segala hal. now gua dah ada bf baru. tp tipu kalau gua ckp gua dah lupa dia. gua masih stalk dia dalam fesbuk ape..

Cik Jannah said...

betul ke kalau laki mintak putus, dia masih ingat yang lama?

azah87 said...

*komen jer la wlupun tak berpnglm part ni..hehe*
msti ar ada ase srba slh..n salu teringat..n mungkin gak de part ase nak banding2kan..kOt..xkan la dpt lupa terus kn..huhuhu..