Sunday, May 29

Duduk Bandar,Kampung,Mana Best?

Kalau lu dah asal kampung,semestinya jiwa lu lagi lekat kat kampung.Macam gua ni ha,jiwa kampung,jalan sunyi,jam 8 malam orang semua dah tidur.Awal gila.Semestinya tenang kat kampung.Malam tiada mat rempit,ni gua bercerita pasal kampung yang kurang budak remaja yang perangai lahanat,kampung ni budak-budak dia semua pakat pegi surau.Semua nak tunjuk baik depan mak mertua,yelah anak-anak gadis kampung kan manis-manis semuanya.Ini kampung ini bukan versi kampung yang banyak menghasilkan video lucah.

Itu yang gua mahu,kalau seboleh-bolehnya,gua nak lari dari kehidupan bandar,terutama Kuala Lumpur,lu nak tahu satu fakta tak?

Fakta:
SembangKemas tidak pernah turun berjalan kaki di Kuala Lumpur,sekadar lalu melihat KLCC dan KL Tower je.

Kenapa gua tidak pernah ke Kuala Lumpur atau kawasan yang sewaktu dengannya?Sebab gua tidak suka tempat yang sesak-sesak.Kalau kadang-kadang gua travel seorang,tiba-tiba gua nampak,alamak sesak dengan orang,gua akan mengeluh dan terus U-turn.

Seriusly gua tak suka,

Lagi satu bandar besar banyak orang jahat,biasa la tuh orang jahat,di mana-mana.Lagi-lagi orang Acid yang terbaru,gua cukup pantang dengan mamat #taksekolah yang macam ni.

Bukan gua nak cakap yang kampung takde orang jahat,tapi disebabkan kampung mungkin orang jahat dia bersifat melayu sikit,paling kuat main hantu je.Sekadar mengganggu,tidak membunuh.
Dan paling koman pun,suara makcik makcik bergosip,yang itu gua sekadar masuk telinga kanan keluar telinga kiri.Toksah ambil peduli.

Jadi pilihan gua,kalau tiba masa gua bekerja nanti,gua kalau boleh mintak la yang bandar kecik je,taknak bandar besar,lagi-lagi KL.Kalau boleh,gua nak kerja kat Kedah,mana tahu berjumpa awek macam cite NurKasih ke,boleh gua berlakon jadi Adam.


6 comments:

~ Mr Ej ~ said...

dok kampung lagih best kowt

Sembang Kemas said...

tapi lagi ramai orang cakap duduk bandar lagi best,best sebab jauh dari family dan senang nak buat maksiat maybe.

Dayana Nasir said...

kg memang lagi best. kalau ada jenayah pun, jenayah tak kacau orang lain. jenayah dok hal dia-dia je.

Dzarief Zuhdi said...

mai kedah.. keja ngan aku.. jadi drebar ker.. ok x?? haha

Sembang Kemas said...

dye:haha,btul la,kampung punya jenayah tak libatkan orang awam.

Sembang Kemas said...

zarip:boleh,dengan syarat,kasi gua kawen ngan adek pompuan lu.haha