Saturday, June 4

Sebab Kenapa Kurang Lelaki di IPT

Hari gua ada buat entry pasal statistik lelaki dan perempuan di Malaysia.Ternyata lelaki lagi ramai dari perempuan.Nak baca klik la SINI.Tapi sedar atau tidak,gua rasa lu pun perasan kan,yang dekat IPT mana-mana pun mesti laki kurang.Nak kata laki bodoh,tak,gua rasa gua sorang je bodoh.Orang kata sebab bodoh la masuk U,kalau dah cerdik pandai gerenti dah kerja.Kadang-kadang betul jugak ape orang tua tu kata.Tapi,ikut situasi la.

So,ternyata la orang laki ni tak bodoh.Mean IQ masih ada,cuma bodoh dalam hidup je.Bodoh dalam hidup mean selaly buat perkara tak berfaedah,dan menyebabkan gagal dalam pelajaran.Semua orang mana ada cerdik bodoh,semua ikut atas kerajinan masing-masing.

Emmm,mana pergi semua lelaki jika mereka tidak ke IPT?Lelaki boleh ghaib,jaga-jaga.Jadi Hollow Man.Selinap blok perempuan.

Nak tahu mana lelaki pergi jika tidak ke IPT?
  1. Gua rasa,ramai yang lepas SPM terus kerja,bukan ape,nak tolong family kan?Sambil tu kumpul duit buat kahwin.
  2. Ramai yang dah kahwin,sebab terlanjur.Mungkin saja nak kahwin free,juga sengaja nak kahwin awal,boleh buat anak banyak-banyak.
  3. Pusat serenti.Mungkin ramai remaja,remaja kan,mudah terpengaruh,so ikut je telunjuk membe.Membe isap,lu pun kena isap sekali.Kang kena ejek pulak.At last meringkuk kat Pusat serenti.
  4. Mati di tengah jalan raya.Ramai remaja meremput,sambil superman tu nak try cilok bawah lori.Mati di tempat kejadian,tak sempat masuk IPT.Padahal surat tawaran ke luar negara dah dapat.
  5. Lelaki ramai,tapi ramai jugak yang jadi sotong.Harem.So nampak la macam ramai perempuan kan?
  6. Last,sebab pencapaian tidak mengizinkan dia masuk ke IPT.So terpaksa lepak rumah.Terpaksa beb.
Jadi,ada yang nak tambah?Mungkin sebab di atas boleh diguna pakai sebagai sebab kenapa lelaki kurang di IPT.Nampak macam satu je yang positif dan yang lain semua negatif.Barangkali lelaki nakal-nakal,yang skema je dapat masuk IPT.Maybe.

Takpun mereka sengaja,supaya family mereka menghantar mereka untuk belajar di IPTS,sebab awek-awek IPTS kan cun-cun seksi seksa mata gua.Oh.Tskk.Itu saja dari gua.

Tsk tsk.Adios.

p/s:Ada mana-mana perempuan nak jadi lelaki?Boleh tambah bilangan lelaki kat IPT tuh.

9 comments:

aQi + GenGkey said...

duit x ckup nk msuk ipt bro..
pastu diorg p r kije dgn matlamat kumpul duit nk msuk ipt..
tp ble duit dh ckup diorg dh sdap pulak kije + ade income tetap..
last2 x jd msuk ipt sbb dh sdap kije..:D

perempuan said...

kat IPT aku, 90% adalah lelaki.
sebab requirement macam tu. heheh.

Sembang Kemas said...

haha,sekali da keje,dah dapat pegang duit dah sedap,sape nak blaja kan?saket otak weh blaja ni..

Sembang Kemas said...

perempuan:haha,lelaki sotong ramai tak?

perempuan said...

uih. sini takda yang sotong. stok keras je kat sini. XD

Sembang Kemas said...

gua dah tau,ini gerenti tentera kan?

perempuan said...

haha. :)

Anyyss Shuhaimi said...

tak masuk IPT sebab nak kerja,tanggung keluarga..bagusnya.

Rafidah Farhana said...

Saya rasa kat tempat saya nampak macam ramai lelaki.

Mungkinkah ada perempuan yg jd lelaki? Ngahahaha~