Sunday, July 10

Anda Akan Femes Bila.....

Manusia memang selalu nak femes je kan?Kalau buat facebook sikit,nak femes,nak orang kampung kenal,nak satu dunia kenal.Upload video dia melalak untuk jadi cepat popular.Bila dah popular,hati senang.Tapi sebenarnya hati kau akan makin susah.

Satu hari nanti kau akan popular dikalangan masyarakat,blogger,orang akan makin kenal dan kenal.Bukan makin padam ingatan dan padam.

Anda akan femes bila...
Bila penulisan kau hebat gila babeng,ayat bombastik penuh dengan antonansi dan metafora.Kalau orang suka,orang akan minat dengan kau.Mungkin cara kau menulis akan ditiru oleh blogger baru.Bila dah ramai tiru,mula orang akan sebut nama kau.Sebut sebut,fitnah gosip.Lama-lama orang tahu sape kau.

Anda akan femes bila...
Bila muka kau hensem gila,lepastu kau mencapub lebih-lebih.Buat gaya itik.Buat muka macho.Aku tahu kau muka model,so ada advantage untuk kau mempopularkan blog kau dengan cara macam ni.Tak salah,aku ada cakap salah ke?Suka hati kau la ape kau nak buat.Bila orang dah tahu muka kau,wah hensem siot mamat ni,cantik gile minah ni,orang terus sebut-sebut pasal kau,walaupun tidak pernah berjumpa.Pastu kau akan popular la.

Anda akan femes bila...
Kau banyak melakukan aktiviti bersama blogger lain.Tiap kali gathering kau hadir.Lepas tu kau ni peramah pulak kan.Senang je dapat ramai kawan,bila dah ramai kawan,mula la senang nak naik.Dengan sikap peramah kau,kau boleh menolong blog kau naik.Orang berbisik tentang keramahan sikap kau.Tiba-tiba femes.

Anda akan femes bila...
Bila kau dah mati.Tak percaya?Seseorang blogger yang telah meninggal dunia banyak meninggalkan nama atas sebab orang tak tahu macam mana nak padam akaun blog dia.So terus terpampang di alam maya ni.Bila seorang berrcerita tentang pemergian kau,kau akan mula femes.Orang mati meninggalkan jasa.Bukan belang.Kau dah pergi,orang takde maki kau lagi,orang takkan cari pasal dengan kau lagi,anonymous takkan mengada kat kau lagi.Hanya satu yang mereka beri ALFATIHAH.

Kau rasa kau nak femes cara yang mana?Yang last?

13 comments:

Fyqa said...

haha. ada betolnye la tu smuanye ni.



hmmmm :)

syaimz said...

femes yang last kali macam berbaloi la pulak.

Namee Roslan said...

hahaha..apa ke bangang cara famous yg last tu.

haha, em bg aku nk famous ni tak payah kejar2. biar dia dtg sendiri kt kita je. yg penting, sebagai blogger..fikir strategy mcm mana nk bg org suka blog kau. entry ke, gaya penulisan ke atau sekadar pampamg muka cun kau je..

aku prefer org kenal sbb tulisan aku. kau plak??

yunZ said...

femes yang laz 2 siap da sijil mati sekali..jgn memain..hihi.

cheritakhita-yuyunz.blogspot.com
singgah saya ya.

-hazen said...

anda akan lebih femes bila mengaku sudah tidak dara.

Dzarief Zuhdi said...

gua takmao femes la.. Wahhh

Rafidah Farhana said...

Telah direnungi ke semuanya..
Biarlah femes tu semulajadi, dikejar pun tak dapat. Takut jadi macam yang last je.

perempuan said...

famous sebab jahat?

Sembang Kemas said...

yg last tu selalu terjadi,ajal tidak berbau.aku nak orang kenal aku sebab aku tulis,identiti tersendiri,takyah tunjuk muka pun boleh terkenal,tapi aku taknak femes,setakat orang tahu dah cukup.

perempuan:sebab jahat?aku rasa yg tu takkan femes,sebab sekadar orang kenal sekejap.kn?

perempuan said...

macam King kot. ewah pengaruh betull ni

Sembang Kemas said...

perempuan:waa baru semalam gua tengok kl gangster best wooo,walaupun shark takbest,tah pape.KING pun best.

thenomadGourmand said...

Hi hi!
Rebecca here - could you email me?
I have pengiklanan yang mungkin anda berminat :)

rebeccsaw.rs@gmail.com

Thanks yea!

NadiRah said...

xyah terkenal..menulis kan ikhlas..utk share kat pembaca..kalau org nk sedekah al-fatihah tu alhamdulillah lah.. heee.. :) -Nad