Sunday, July 10

Carrot=Kerek

Tahun lepas,dia hanya seorang HR,kat tempat pasaraya yang gua kerja.Tapi selepas setahun,dia naik pangkat,jadi pemegang akaun syarikat,so dia boleh carrot sikit.Kira ok la dari gua,gua kuli buta kayu.Lu pegang akaun syarikat,lu memang hebat.Macam mana boleh naik pangkat?Sebab pemegang akaun sebelum ni buat taik.So kena berhenti.Sebab takde orang,terus boleh naik pangkat.Hebat kan?Kalau gua kerja 10 tahun gerenti gua jadi manager terus kat situ.

Bila dah naik pangkat,mula la sombong.Cari salah kuli buta kayu macam gua ni.Kalau nampak gua lepak sikit,mula cari pasal.Padahal gua baru siap kerja gua,tak kasi chance kat gua langsung.Rasa macam celaka.Tapi gua cool,bajet sejuk.Tapi hati panas.Panas beb.Tunggu masa nak meletup,hari terakhir mungkin gua akan meletup.

Tapi itu la sikap orang kita,naik sikit mula hidung nak tinggi kalah hantu galah.Kan?Selalu macam tu,bajet duduk bawah bos la tu,padahal lu sama je kuli buta kayu macam gua jugak.Cuma gaji je beza.gaji beza sebab lu kerja lama.Takpayah nak tinggi idong la.pooodahh!Celaka.

Tapi takpe,gua tahan dua bulan tengok muka dan bontot lu.Gua follow je ape yang lu suruh gua buat,sebab satu je,gua nak mencapai matlamat gua je.Walaupun gaji tak sebesar mana,kira boleh tolong tambah duit sikit-sikit tu kira ok la.

Bulan 9 gua berenti gua ucapkan F U kepada lu ye,sabar.sabar.

8 comments:

Dzarief Zuhdi said...

lu jangan lupa kasi flying kick kat perot dia sk.. baru mantop.. hehe

syaimz said...

F U je? tak cukup. tambah sikit. manelah tahu dia unstobebal.

Sembang Kemas said...

zarip:dia perempuan,gua taknak pukul perempuan,cukup dengan kata-kata gerenti hati dia terbelah.

Syaimz:memang unstobebal.hahaha

NadiRah said...

hahahahahaah!!!!
nad bg link ni kat dy...!
hahahahha

Rafidah Farhana said...

Adat manusia, bila di bawah muka suci, bila di atas hidung tinggi. Harap aku tak jadi macam tu. Takut nanti tak berhenti orang bagi F U.

wan zuliyana [apel] said...

sebbek ko x keje kat kedai makan. .klu tak mesti de laok yang extra something ni. haha guro guro je. .:b

Gadis Pantai Timur said...

pernah gak kena macam ni..naik pangkat je terus sombong..dulu mintak tolong,gtau gak time kasih..sekrang sume keje main arah2 je..macam kuli aku dibuatnya..sabor je lah..

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/07/geng-carwash.html

Sembang Kemas said...

nad:bagi je,nak tengok macam mana air muka dia.haha

rafidah:sebab tu kena jaga perangai,nanti tak pasal2 dapat maki dari orang.panas je hati kan?

apel:kalau la aku penebar roti canai,dah lama aku blanje roti canai kahak satu.haha

GPT:sabor jela,simpan dalam hati lagi bagus kan?