Monday, July 11

Gampang

Kalau semalam gua maki si kuli yang baru naik pangkat,tapi kali ni nak cerita pasal si kuli batak yang perangai awesome giler.Gila awesome,awesome di sini bermaksud macam gampang.Kalau dah tahap gampang,gua rasa gua pandang dia sebelah mata.

Tapi disebabkan nak jaga hati dan perasaan orang,gua terpaksa talam dua muka sekali lagi.Kalau kerja kat pasaraya mesti macam ni,ada banyak ragam.

Mamat yang sorang ni,bila cakap tak fikir orang.Main hentam saja la labu.Selalu angkat bakul sendiri.Merendahkan orang lain.

Cerita begini,
Memandangkan boss cuti,maka mp3 gua boleh dicucuk bertubi-tubi.So gua boleh dengar lagu gua.Sebab boss takde,gua la boss.Tapi mamat ni cucuk mp3 dia pulak,katanya lagu gua takbest.Dia cakap lagu Bunkface - Dunia takbest.Ape kau kata?Lepas tu dia cakap,ape la kau ni pilih lagu main tibai je,tengok lagu aku lagi best dari lagu kau.Padahal lagu dia sama dengan lagu boss gua.Dia sendiri cakap thumbdrive boss gua lagu takbest.

Dia menganjing gua.Gampang betul.Lepas je dia cucuk lagu dia,gua dengan selamba pergi kat dia.Wey aku benci gila justin bieber,disebabkan dia peminat fanatik JB,maka air muka dia berubah.HAHA.Makan dalam.

Gua taknak cakap lebih,sebab gua rasa gua kena jaga pencapaian di depan mata dia.Yela,takut dia report kat boss.Dia anak buah kesayangan boss.So gua kena berlagak baik.Gua kena sorok identiti hipokrit gua.Ada guna jugak sifat hipokrit ni,boleh digunakan ketika anda mahu sorokkan keburukan anda untuk menjaga hati orang.Kan?

Lagi dia berkata,orang benci aku bila aku buat rambut korea.Pergh.Tak boleh tahan der.Lagi menganjing aku takde market.Gua simpan jela,lu tahu kan sifat gua ni penyimpan dendam?Tunggu hari last gua kasi flying kiss ditambah dengan perkataan maki hamun yang popular seantero dunia.FU.

Memang dia market pun,tapi gua market jugak.Orang masuk pasaraya,tengok ade sarang tebuan tengah bergerak.Rupanya rambut gua.Pelik mereka usha.Market jugak tu kan?HAHA

hehe.Jangan macam-macam dengan gua,gua ni Abang Long Dil.

Adios.

7 comments:

i'm ezza haniza said...

haha..mmg JB tak best pn!

aQi + GenGkey said...

mcm gampang...
cody simpson la skrang ni..
x update btol mamat tu..
keh3..:D

rafiq said...

peh cuak gile. haha

wan zuliyana [apel] said...

byk giler dugaan ko epul. haha
abes cuti boleh buat buku skrap. memori. .haha

Fadzlina Zaman said...

lo nih semua post marah2.

wat lek, wat cool, wat peace :)

Gadis Pantai Timur said...

kalau nak puasakna hati sume hati sume orang...sampai bila2 pun kita takkan dapat buat macam tu...style rambut korea hemsen pe...diorg jeles r tu..

Sembang Kemas said...

FZ:haha,takpe2,bukan entry marah,tapi entry penyejuk hati.HEHE.

nanti aku tulis benda2 selain emosi ye.haha